Νέα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

aimodosia2

Η συμμετοχή των εθελοντών Αιμοδοτών, τακτικών και μη, καθώς και πολλών νέων στην προγραμματισμένη Αιμοδοσία της Τετάρτης, 5 Νοεμβρίου, στην Αλεξάνδρεια, ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα πολλοί εκ αυτών, ενώ συμπλήρωσαν το δελτίο εθελοντή αιμοδότη, αποκλείστηκαν λόγω της λήξης του προγραμματισμένου χρόνου αιμοληψίας (13:30 μ.μ) από το προσωπικό της μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που διενήργησε την αιμοδοσία.

Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει νέα εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί εκ νέου όλους τους Δημότες να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να σπεύσουν στο κάλεσμα αυτό. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και πάλι σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και με τη στήριξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλεξάνδρειας της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Καμπανίας & Ναούσης.

Ας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τι χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει φροντίσει ο εθελοντής αιμοδότης:

• Να είναι 18-60 ετών και υγιής
• Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
• Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμό του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, ο εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Να μην ξεχνάμε ότι η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.