Logo

2+1 σύγχρονες θεραπείες για τους κιρσούς των κάτω άκρων από τον αγγειοχειρουργό

Οι κιρσοί των κάτω άκρων προκαλούνται από τη διαστολή των φλεβών (φλεβίτιδα) , που υπάρχουν στο κάτω μέρος του δέρματος, και την ανεπάρκεια στις βαλβίδες των φλεβών που είναι υπεύθυνες για τον συντονισμό της ρύθμισης της ροής του αίματος.
Το αποτέλεσμα είναι οι διογκωμένες μπλε φλέβες στα πόδια που πονάνε και αν παραμεληθούν μπορεί να καταλήξουν σε κατάσταση θρόμβωσης.

Η συνήθης αντιμετώπισή τους κατά το παρελθόν ήταν η σαφηνεκτομή, διαδικασία επώδυνη που πλέον δεν επιλέγεται παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Η σύγχρονη αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων όπως προτείνεται από την αγγειοχειρουργική αφορά περισσότερο μη επεμβατικές τακτικές όπως είναι η μέθοδος laser.

O αγγειοχειρουργός και αγγειολόγος είναι η κατάλληλη ειδικότητα για να προσφέρει εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας. Ποιες είναι οι τεχνικές αυτές;

Ενδοαυλική θεραπεία κιρσών με laser

Σε πρώτο στάδιο γίνεται παρακέντηση, με τοπική αναισθησία, ώστε να εισαχθεί ο φλεβικός καθετήρας για να τοποθετηθεί σωστά το laser.
Στην συνέχεια η οπτική ίνα του laser προωθείται και με την καθοδήγηση υπερήχων αφήνει ένα αναισθητικό διάλυμα προκειμένου να γίνει εντελώς ανώδυνα η εξάχνωση της φλέβας. Ο αγγειοχειρουργός εξαλείφει οριστικά την προβληματική φλέβα και αν κρίνει απαραίτητο πραγματοποιεί μικρές εκτομές για άριστα αποτελέσματα.

Θερμοπηξία ευρυαγγειών

Πριν τον σχηματισμό των κιρσών, συνήθως εμφανίζονται οι ευρυαγγείες, οι οποίες είναι μικρές κοκκινωπές φλέβες που δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα υγείας, εκτός από την αντιαισθητική εικόνα των κάτω άκρων. Η θερμοπηξία είναι η πλέον ασφαλής μέθοδος για να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο δέρματος, χωρίς να αφήνει σημάδια στο δέρμα.

Σκληροθεραπεία ευρυαγγειών

Η σκληροθεραπεία είναι μία ελάχιστη επεμβατική πράξη που με την έγχυση χημικών ουσιών εξαφανίζονται οι κιρσοί των κάτω άκρων. Είναι μία ανώδυνη μέθοδος πολύ ανεκτή από τον ασθενή που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους με εξίσου καλά αποτελέσματα.

Αντιμετωπίστε κιρσούς και ευρυαγγείες με τη βοήθεια του έμπειρου αγγειολόγου – αγγειοχειρουργού Αθήνας Γεώργιου Ρόκα πατώντας εδώ.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb