Αγιασμός στην Στέγη Δημιουργίας του ΣΟΦΨΥ (φωτογραφίες, βίντεο)

Αγιασμό στην Στέγη Δημιουργίας του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας (Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ημαθίας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων λειτουργίας.

Λήπτες, εθελοντές, μέλη του Συλλόγου και πολίτες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού, ενώ στην συνέχεια κεράστηκαν εκλεκτά εδέσματα και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η οικογένεια Τσιρώνη ανέλαβε το μουσικό πρόγραμμα κι έδωσε στην εκδήλωση μια νότα χριστουγεννιάτικη, με τα παραδοσιακά κάλαντα.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ, Γιώργος Σαλιάγκας χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για τις δράσεις κι εκδηλώσεις που έφερε εις πέρας ο Σύλλογος, τα τρία αυτά χρόνια που λειτουργεί.

Πρόσφατα ο Σύλλογος πιστοποιήθηκε  από το Υπουργείο ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. « Η απόφαση αυτή αποτελεί την ηθική δικαίωση των προσπαθειών της 3χρονης λειτουργίας του Συλλόγου… Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να αμφισβητούμε, να δημιουργούμε για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών φροντιστών τους, για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον Νομό Ημαθίας, για την ελπίδα και το όνειρο», είπε κλείνοντας ο κος Σαλιάγκας.

Στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που λειτούργησε στο café MCOZA, και θα συνεχίζει να λειτουργεί έως τις εορτές.

Επίσης οι παρευρισκόμενοι προμηθεύτηκαν το νέο ημερολόγιο 2018 που επιμελήθηκε η Ομάδα Ζωγραφικής των λήπτες του ΣΟΦΨΥ, με την φροντίδα των εθελοντριών Ελπίδας Καλογερίδου Παιδαγωγού – Εικαστικού και της Ψυχολόγου Κυβέλης Καλαϊτζή.

{jlex}flickr:72157690169583014{/jlex}