Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε ελέγχοντας την πείνα σας

Επιθυμείτε να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά αλλά τώρα που πλησιάζει η γεμάτη γαστρονομικούς πειρασμούς εορταστική περίοδος, είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεστε.

Ένα υγιές και λεπτό σώμα αποτελεί εφικτό στόχο αν υιοθετήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να γυμνάζεστε τακτικά. Σε περιπτώσεις δε, ύπαρξης τοπικού πάχους, την προσπάθειά σας βοηθούν αποτελεσματικά αισθητικές μέθοδοι αδυνατίσματος οι οποίες διασπούν το συσσωρευμένο λίπος.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας προκειμένου να ελέγξετε την πείνα σας και πώς θα καταφέρετε να μην υποκύπτετε σε θερμιδογόνους πειρασμούς.

Αυξήστε την κατανάλωση νερού

Πίνετε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σας, αρχίζοντας πριν από το πρωινό γεύμα. Καθιερώστε να σηκώνεστε από την καρέκλα σας κάθε περίπου 1 ώρα για να γεμίσετε με νερό το ποτήρι σας, όσο είσαι στην εργασία σας.

Ικανοποιήστε την πείνα σας προτού πεινάσετε!

Προσπαθήστε δέκα λεπτά πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα να καταναλώσετε ένα φρούτο ή καλά στραγγισμένο ζωμό ή γαλακτοκομικό μειωμένων λιπαρών ή λαχανικά. Έτσι, τη στιγμή του γεύματος δεν θα πεινάτε υπερβολικά και θα φάτε μικρότερη ποσότητα από το γεύμα σας.

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Προσπαθήστε να τρώτε με ηρεμία και σε καμία περίπτωση «στο πόδι»! Καθίστε να απολαύσετε το γεύμα σας σε κατάλληλο περιβάλλον και με ήσυχη ατμόσφαιρα. Επικεντρωθείτε στο φαγητό σας και αποφύγετε οποιονδήποτε περισπασμό. Καλύτερα είναι να κλείσετε το κινητό και να μην βλέπετε τηλεόραση.

Δώστε προσοχή στο σερβίρισμα

Επιλέξτε μικρότερο πιάτο από ότι συνήθως για να σερβίρετε το φαγητό σας, με εξαίρεση τη σαλάτα. Μπορείτε να απλώσετε το φαγητό σας στο πιάτο για να φαίνεται περισσότερο.

Καταναλώστε πρώτα τη σαλάτα

Φάτε πρώτα τουλάχιστον τη μισή ποσότητα σαλάτας και κατόπιν το υπόλοιπο φαγητό που περιλαμβάνεται στο γεύμα σας. Σταματήστε να τρώτε μόλις νιώσετε χορτασμένοι, ασχέτως εάν έχει απομείνει φαγητό στο πιάτο σας.

Παρατείνετε τον χρόνο του γεύματος

Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να «καταλάβει» ότι χόρτασε! Χωρίστε το φαγητό σας σε πολλές μικρές μπουκιές, μασήστε κάθε μπουκιά 10-15 φορές, απολαμβάνοντας την υφή, το άρωμα και τη γεύση της. Αν το φαγητό δεν μπορεί να τεμαχιστεί, π.χ. γιατί είναι σούπα, χρησιμοποιήστε το κουτάλι με το χέρι που δεν σας βολεύει – παραδείγματος χάρη. το αριστερό αν είστε δεξιόχειρας.

Ενισχύστε την αίσθηση του κορεσμού

Εάν έχετε καταναλώσει σχεδόν όλο το φαγητό σας αλλά συνεχίζετε να πεινάτε, ξεπλύνετε το στόμα σας με μπόλικο νερό και κατόπιν μασήστε μια αρωματική τσίχλα χωρίς ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής

Καταγράφετε το τι, πότε και πόσο τρώτε. Κάνοντας συχνό απολογισμό για το τι έχετε φάει ενδυναμώνετε τον αυτοέλεγχό σας, αποφεύγετε το ασυναίσθητο τσιμπολόγημα και τρώτε λιγότερο στα επόμενα γεύματα.