Μητρόπολη: Στηρίζει με ψήφισμα την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας

Ψήφισμα στήριξης του Νοσοκομείου Νάουσας εξέδωσε η Μητρόπολη, το οποίο συνυπογράφουν ο Δήμος της Ηρωικής πόλεως Ναούσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, το Σωματείο εργαζομένων της Υγειονομικής Μονάδας Ναούσης. Αναλυτικά:

"Στο πλαίσιο της επιστημονικής Εσπερίδας «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος – Άγιος Λουκάς Ιατρός» επιθυμούμε να δηλώσουμε και να εκφράσουμε από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο Δήμος της Ηρωικής πόλεως Ναούσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, το Σωματείο εργαζομένων της Υγειονομικής Μονάδας Ναούσης και όλοι οι συμμετέχοντες σύνεδροι:

Πρώτον, τον έπαινο και την ευγνωμοσύνη μας στη διοίκηση, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Ναούσης οι οποίοι με αυταπάρνηση και φιλοτιμία σε καιρούς δύσκολους διακονούν τον ανθρώπινο πόνο. Συμπαραστάτης στον αγώνα τους υπάρχει ο τιμώμενος από την σημερινή εκδήλωση Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, ο οποίος θυσιαστικά έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του πάσχοντος αδελφού και παρόλες τις ελλείψεις και δυσμενείς συνθήκες, εκπλήρωνε πάντα το ιατρικό του καθήκον, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή ως εικόνα Θεού.

Δεύτερον, τη διαμαρτυρία μας προς κάθε υπεύθυνο για την έλλειψη ιατρών σε συγκεκριμένες κλινικές και την από τεσσάρων ετών έλλειψη αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο μας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Δήμος Νάουσας με τις ενέργειές τους αγωνίζονται αποτελεσματικά για την κάλυψη των ελλείψεων. Δυστυχώς, όμως, οι χρονοβόρες διαδικασίες της γραφειοκρατίας δεν επιτρέπουν την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών. Ευχής έργο θα ήταν να γίνει το Νοσοκομείο της Νάουσας και πάλι αυτόνομο.

Τρίτον, επειδή η διακονία του πάσχοντος αδελφού είναι έργο όλων μας καλούμε όλους τους πολίτες της Νάουσας να εργάζονται στην απόκτηση των αρετών της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού και να βρίσκονται δίπλα στο Νοσοκομείο στηρίζοντας το έργο της Διοίκησης, των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων".