Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους πόνους των αρθρώσεων με φυσικό τρόπο

Άρθρωση είναι το σημείο στο σώμα όπου δύο ή περισσότερα οστά συνδέονται με σκοπό να διευκολύνουν την κίνηση, παρέχοντας σταθερότητα στο μυοσκελετικό σύστημα.

Η δομή της άρθρωσης αποτελείται από τον αρθρικό χόνδρο, το αρθρικό υγρό και τον αρθρικό θύλακα (σύνδεσμοι, τένοντες, ίνες κολλαγόνου).

Καθημερινά οι αρθρώσεις επωμίζονται ένα σημαντικό μέρος από το συνολικό βάρος του σώματος. Αυτό τις καθιστά ιδιαίτερα επιρρεπείς στη σταδιακή αλλοίωση τους και σε τραυματισμούς!

Κατηγορίες παθήσεων των αρθρώσεων και παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους

Οι παθήσεις των αρθρώσεων και των οστών χωρίζονται γενικά 2 κατηγορίες:

  1. Οι Εκφυλιστικές Αρθροπάθειες (γνωστές και ως αρθριτικά) ανήκουν στις χρόνιες παθήσεις. Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγεται η Οστεοαρθρίτιδα και η Σπονδυλαρθρίτιδα.
  2. Οι Φλεγμονώδεις Αρθροπάθειες (γνωστές και ως ρευματικά) ανήκουν στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα.

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να ενθαρρύνουν, ακόμη και να επιδεινωθεί πόνος στις αρθρώσεις.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Η συχνή ανύψωση βαρέων αντικειμένων
  • Η γενετική προδιάθεση
  • το φύλο και η ηλικία
  • Τραυματισμοί που προκαλούν δυσμορφίες
  • Η επαναλαμβανόμενη κακή στάση του σώματος
  • Οι κακές διατροφικές επιλογές,
  • Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας
  • Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις
  • Η γήρανση (κανονική "φθορά" στο σώμα)

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των παθήσεων των αρθρώσεων

Ο χρόνιος πόνος και περιορισμός της κινητικότητας ή ακόμα και την εργασίας, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη και αίσθημα απελπισίας, προβλήματα ύπνου και αύξηση βάρους. Να τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά:

  • Άσκηση: Η άσκηση θεωρείται μία από τις σημαντικότερες θεραπείες για την εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων. Είναι σημαντική για τη μείωση της φλεγμονής, την αύξηση της ευελιξίας, την ενίσχυση των μυών, την ενίσχυση της κυκλοφορίας και την υποστήριξη ενός υγιούς σωματικού βάρους και απαραίτητη για να διευρύνεται η εμβέλεια της κίνησης των αρθρώσεων.

Με την ενίσχυση ορισμένων μυών και την απώλεια του υπερβολικού βάρους, είναι δυνατό να μειωθεί η ποσότητα του στρες που ασκείται στις αρθρώσεις. Ευεργετικοί και λιγότερο επώδυνοι τύποι άσκησης είναι το περπάτημα, το κολύμπι και οι αεροβικές ασκήσεις στο νερό.

Όλα αυτά βοηθούν στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και στη βραδεία εξέλιξη της νόσου, ώστε να αποφευχθεί η διόγκωση του χόνδρου και η αύξηση του αρθρικού υγρού που είναι αποτέλεσμα παθολογικών καταστάσεων, οι οποίες είναι συνήθως φλεγμονώδες.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε τα διανοητικά οφέλη της άσκησης!

Η τακτική άσκηση είναι ο ιδανικός τρόπος για τη μείωση του άγχους, τη βελτιώση της διάθεσής, τον έλεγχο των ορμονών του στρες, όπως είναι η κορτιζόλη, και την προαγωγή του ποιοτικού ύπνου.

  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως μια μακροπρόθεσμη αλλαγή τρόπου ζωής, και όχι ως μια αναζήτηση γρήγορης δίαιτας με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, που το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για τον περιορισμό περαιτέρω τραυματισμών.
  • Ύπνος: Το σώμα έχει ανάγκη από ύπνο και χαλάρωση. Όταν υπάρχει έλλειψη αυτών των δυο, σημαίνει ότι οι αρθρώσεις και οι μύες έχουν λιγότερο χρόνο να αποκατασταθούν, ενώ οι ορμόνες του στρες, το σωματικό βάρος και η φλεγμονή τείνουν να αυξάνονται. Συστήνονται επτά έως εννέα ώρες ύπνου καθημερινά, για να αποκαταστήσετε τον κατεστραμμένο ιστό, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι αρθρώσεις από το καθημερινό στρες που βιώνουν.
  • Διατροφή: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακές διατροφικές επιλογές αυξάνουν τη φλεγμονή και τα ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο, καθώς και άλλες πρωτεΐνες που είναι σημαντικές για τη διατήρηση των υγειών ιστών. Τα τρόφιμα που προωθούν τη φλεγμονή είναι τα: Τα εξευγενισμένα φυτικά έλαια, τα παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμβατικά κρέατα, πουλερικά και αυγά, τα οποία περιέχουν προστιθέμενες ορμόνες, αντιβιοτικά και ωμέγα-6 που συμβάλλουν στη φλεγμονή, οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, τα μεταποιημένα προϊόντα σιτηρών και τα προστιθέμενα σάκχαρα και τα τρανς λίπη / υδρογονωμένα λίπη.
  • drformulas logoΣυμπληρώματα Διατροφής: Μια προσέγγιση με συμπληρώματα διατροφής που είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, κατάλληλα για την υγεία και την ενίσχυση της άρθρωσης και του αρθρικού χόνδρου όπως είναι η χονδροϊτίνη, η γλυκοζαμίνη, το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, το κολλαγόνο τύπου ΙΙ (βιοσυμβατό με αυτό του οργανισμού) και ο χόνδρος καρχαρία, είναι ιδανικά για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου και της σχετικής αναπηρίας που σχετίζεται με πόνο στην πλάτη, ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, πόνο στον αυχένα και σοβαρούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

Ενημερωθείτε για όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης των πόνων των αρθρώσεων στο Doctor’s Formula