Πώς θα χάσετε περιττά κιλά χωρίς να πεινάσετε!

Προσπαθείτε εδώ και καιρό να χάσετε βάρος αλλά δεν μπορείτε να είστε συνεπής σε μια δίαιτα καθώς μέρα με τη μέρα νιώθετε να σας εξαντλεί!

Ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής ωστόσο δεν μπορεί από «μόνο» του να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν συνδυάζεται με συστηματική άσκηση και αισθητικές μεθόδους αδυνατίσματος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους.   

Μάθετε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας που θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα χωρίς να κοπιάσετε και κυρίως, χωρίς να… πεινάσετε!

Μάθετε να τρώτε αργά

Γευτείτε την κάθε μπουκιά και μασήστε την πολύ καλά. Τρώγοντας αργά, ενεργοποιούνται οι ορμόνες του σώματος που σας ειδοποιούν ότι έχετε χορτάσει. Όταν τρώτε γρήγορα, το σήμα του κορεσμού δεν φτάνει στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να καταναλώνετε περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζεται για να χορτάσετε.

Κοιμηθείτε περισσότερο το βράδυ

Μία περισσότερη ώρα ύπνου το βράδυ συνδράμει στην απώλεια μέχρι και 7 κιλών σε έναν χρόνο, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο ύπνος αντικαθιστά δραστηριότητες που είμαστε αδρανείς και βοηθάει στη μείωση των καθημερινών θερμίδων κατά 6%. Από τις έρευνες επί του θέματος διαφαίνεται ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη με αποτέλεσμα όσοι δεν κοιμούνται όσο χρειάζονται να πεινούν περισσότερο.

Καταναλώστε περισσότερα λαχανικά

Οι φυτικές ίνες και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σάς χορταίνουν χωρίς να επιβαρύνεστε με πολλές θερμίδες. Συμπεριλάβετε λοιπόν στο κύριο γεύμα σας μεγάλη ποικιλία λαχανικών, κατά προτίμηση βραστά ή ψητά λαχανικά και όχι τηγανητά και προσφέρετε γεύση με λεμόνι ή ξύδι, μυρωδικά και ελαιόλαδο.

Βάλτε τις σούπες στην καθημερινή διατροφή

Συνηθίστε να τρώτε μία σούπα στην αρχή του γεύματος για να φάτε πιο αργά και να μειώσετε την πείνα σας προτού φτάσετε στο κυρίως πιάτο. Προτιμήστε να ξεκινήσετε το γεύμα με μία ελαφριά σούπα με λαχανικά και ζωμό -σας προσφέρει άλλωστε, επιπλέον θρεπτικά στοιχεία εκτός του ότι μειώνει την όρεξή σας.

Εντάξτε το πράσινο τσάι στη διατροφή σας

Το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει προσωρινά την καύση θερμίδων, πιθανόν λόγω των φυτοχημικών ουσιών που περιλαμβάνει, των κατεχινών. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία καλή επιλογή ροφήματος, καθώς αναζωογονεί χωρίς να μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

Μασήστε τσίχλα με γεύση μέντας

Η έντονη γεύση μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το τσιμπολόγημα. Όταν αισθανθείτε την ανάγκη να φάτε κάτι ανάμεσα στα γεύματά σας, μασήστε τσίχλα για να ξεχαστείτε. Επιλέξτε οι τσίχλες να έχουν «δυνατή» γεύση μέντας για να καλύπτει τη γεύση του φαγητού ώστε να μην σας φαίνεται τόσο νόστιμο.