Εγκανιάζεται το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων πραγματοποιούν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ., τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας (Σταδίου 51) και καλούν όλους τους δημότες να προσέλθουν προκειμένου να ενημερωθούν για τα ΚΕΠ Υγείας .

Τα εγκαίνια θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ , κ. Γιώργος Πατούλης , Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Εθελοντισμού – Υγείας, Θεόφιλος Κορωνάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας .

Θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Πρόληψη κακοήθων νεοπλασιών και καρδιαγγειακών νοσημάτων – Προσυμπτωματικός έλεγχος (CHECK-UP) από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και Συντονιστή Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), Χρήστο Κούτρα.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας είναι μια νέα δημοτική δομή, που έχει σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας , ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας .

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
Πρόληψη καρκίνου του μαστού
Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδειαγγειακός κίνδυνος
Πρόληψη μελανώματος