Η Ιωάννα Πέρβου για τον αξονικό τομογράφο

Η Αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου Ιωάννα Πέρβου έκανε την εξής δηλωση για τον αξονικό τομογράφο:

"Κατά τις προηγούμενες μέρες, ενεπλάκην ακούσια, αν και θεσμικώς ορθά, σε ένα μπαράζ δηλώσεων σχετικά με τη μελλοντική προμήθεια ή αγορά αξονικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας. Ακριβώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας με αρμοδιότητα την Υγειονομική Μονάδα Νάουσας, και ως καθ’ ύλη αρμόδια, πιστεύω πως οφείλω να εκθέσω την άποψή μου σχετικά με τον αξονικό τομογράφο δημοσίως. Σημειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμαι επί του θέματος, κάτι που μέχρι στιγμής απέφυγα, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τους αρμόδιους πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία στα οποία φρονώ πως υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Πρώτον, στο γεγονός πως οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο αρμόδιο Υπουργείο το οποίο θα διεξάγει διαγωνισμό για την προμήθεια τομογράφων, ένας από τους οποίους θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Δεύτερον, διαβάζοντας επάνω στις γραμμές και όχι ενδιάμεσα, κατανοώ τη δυσκολία εξεύρεσης χρημάτων για την αγορά τομογράφου με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ή έστω το γεγονός πως δεν είναι πλέον προτεραιότητα κάτι τέτοιο.

Η εγκατάσταση ενός τομογράφου για το Νοσοκομείο Νάουσας είναι ζωτικής σημασίας για δύο λόγους: πρώτον καθώς θα διευκολύνει απίστευτα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και δεύτερον, καθώς η προμήθεια τόσο ακριβού εξοπλισμού θα θέσει αμέσως τέλος στην εσωστρέφεια βάλλει εδώ και καιρό το νοσοκομείο και θα διακόψει αυτόματα οποιαδήποτε Κασσάνδρα θέλει το νοσοκομείο να υποβαθμίζεται.

Επομένως, ο αξονικός τομογράφος είναι μείζων στρατηγικά και όχι πολιτικά για τη Μονάδα Νάουσας. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω πως οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών οδών προμήθειας αξονικού τομογράφου – όχι λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στις επίσημες διαδικασίες – αλλά εξαιτίας της άμεσης ανάγκης που υφίσταται. Σε αυτήν την προσπάθεια υποχρεούμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δράσουμε συντονισμένα και συντεταγμένα. Προσωπικά δεσμεύομαι πως θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα εξεύρεσης αμεσότερης λύσης – οριστικής ή προσωρινής – κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχω πράξει, σεβόμενη πάντα τις ανάγκες των ευθέως ενδιαφερόμενων και όλες τις απόψεις των αρμόδιων φορέων".