Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Νάουσας

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε τη Δευτέρα το πρωί συνάντηση με την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Νάουσας κα Πέρβου με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση του νοσοκομείου και τις ενέργειες που έχουν γίνει τελευταία για την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό.

Η κα Πέρβου ενημέρωσε ότι ήδη έχει έλθει στο Νοσοκομείο Νάουσας ο νέος παιδίατρος και η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί πλέον πλήρως, χωρίς προβλήματα, όπως και η καρδιολογική κλινική με την πρόσληψη της επικουρικής καρδιολόγου. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η πρόσληψη των δυο γιατρών μαιευτικής και ακολουθούν οι ενέργειες για την πλήρη στελέχωση και την επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής. Σε ό,τι αφορά την Παθολογική Κλινική, που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ολοκληρώθηκε η προκήρυξη για τον επιμελητή β’ και ήδη γίνεται η αξιολόγηση της λίστας, ενώ μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να γίνει η επαναπροκήρυξη για την πρόσληψη του διευθυντή ώστε να καλυφθεί και η θέση αυτή. Παράλληλα γίνονται ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς. Η κα Πέρβου ενημέρωσε επίσης για το νέο αξονικό τομογράφο και τις ενέργειες της διοίκησης ώστε το Νοσοκομείο Νάουσας να αποκτήσει το μηχάνημα το ταχύτερο δυνατόν.

Η βουλευτής εξήρε τις φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού για τη στήριξη του Νοσοκομείου Νάουσας. Όπως δήλωσε: H στήριξη και η παραπέρα ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας αποτελεί πρώτιστο μέλημα. Για τη σημερινή κυβέρνηση, η δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως η πρωτοβάθμια περίθαλψη βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής της και στο επίκεντρο του σχεδιασμού της, που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται με την πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτών, που θα καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του κενού που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.