Logo

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Μαΐου 2017 στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη και της Υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Πέρβου. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών από πλευράς Δήμου για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας.

Υπήρξε ενημέρωση της κ. Πέρβου για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Ξάνθο ιδίως για τα φλέγοντα ζητήματα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό και τη δέσμευση του Υπουργού για προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω leasing.

Επιπρόσθετα, κατέστη για μια ακόμη φορά ξεκάθαρη η πρόθεση του Δήμου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια – ιδίως σε τεχνικής φύσεως ζητήματα – προς το Νοσοκομείο.

Η κ. Πέρβου επισήμανε πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο της δημοσίευσης στο ΦΕΚ οι προσλήψεις μαιευτήρων και παιδιάτρου, ενώ έχει προκηρυχθεί μια θέση παθολόγου. Επίσης, έθεσε υπόψιν του Δημάρχου διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, τα οποία οφείλουν να ξεπεραστούν άμεσα για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο μέλλον. Συζήτηση υπήρξε και για το θέμα απόκτησης αξονικού τομογράφου μέσω δωρεών για το οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το προς αγορά μηχάνημα, τα ονόματα των εν δυνάμει δωρητών καθώς και το ύψος των ποσών για τα οποία αυτοί έχουν δεσμευθεί προκειμένου να αξιολογηθεί από πλευράς Δήμου η πιθανότητα επιτυχίας του όλου εγχειρήματος. Τέλος, συναντίληψη διαπιστώθηκε σχετικά με την αναγκαιότητα να εκκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας.

"Από την πλευρά μας αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας για τη μονάδα της Νάουσας και αφορούν:

α) την ομαλή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής,

β) την πρόσληψη των δυο μαιευτήρων και του παιδιάτρου άμεσα,

γ) την προκήρυξη τριών θέσεων για την Παθολογική κλινική,

δ) την προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω της διαδικασίας του leasing.

Αίτημα μας είναι και η έναρξη με την πολιτική ηγεσία ενός διαλόγου για την οριστική αποσύνδεση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, η οποία μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει λειτουργήσει, αλλά προκάλεσε πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Νάουσας. Στόχος μας είναι η δημιουργία δυο ισχυρών νοσοκομείων στην Ημαθία που θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ημαθίας, αλλά και των γειτονικών Νομών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb