Logo

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και Σωματείων Συνταξιούχων στο Νοσοκομείο

Αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των 2 σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ επισκέφθηκαν σήμερα την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Νάουσας, Κα Πέρβου. Από σήμερα, 24/5/2017 το νοσοκομείο Νάουσας λειτουργεί χωρίς την υποστήριξη τεχνικής υπηρεσίας, γιατί έχουν λήξει οι συμβάσεις των εργολαβικών εργαζόμενων και η σύμβαση του νοσοκομείου με τον αντίστοιχο εργολάβο. Και στο παρελθόν υπήρχαν μεγάλα χρονικά διαστήματα που το νοσοκομείο «λειτούργησε» χωρίς τεχνική υπηρεσία. Οι 3 εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας που έληξε η σύμβασή τους είναι απλήρωτοι για το μήνα Μάιο.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: "Αυτές οι ελλείψεις έχουν άμεση σχέση με την υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας, δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και προσωπικό. Οι τραγικές ελλείψεις έχουν στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Οι εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θέλουν εργαζόμενους με άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με το πιστόλι στον κρόταφο.

Διεκδικούμε: Την άμεση πρόσληψη εργαζομένων με πλήρη σταθερή εργασία στις τεχνικές υπηρεσίες που να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του νοσοκομείου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb