Η προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν συνδέεται με την υποβάθμιση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώθηκαν τα εξής για τη μονάδα Νάουσας:

"Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών υφίστατο πρόβλημα στην πλήρη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Η παρούσα κατάσταση είναι μεν αποτέλεσμα συγκυριών, υπάρχουν δε και ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν. Ευτυχώς στην περιοχή της Νάουσας πρόσωπα και καταστάσεις είναι γνωστά και μη εξαιρετέα και έτσι δεν χρειάζεται περαιτέρω μνεία.

Την παραπάνω επιβαρυμένη κατάσταση επωμίστηκαν οι ... γνωστοί άγνωστοι, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας το οποίο υπερέβαλε εαυτόν, και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προέκυψαν.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προβαίνει καθημερινώς σε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η βραχυπρόθεσμη αδυναμία ορθής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής έχοντας ζητήσει τη συνδρομή από κάθε αρμόδιο φορέα και έχοντας στο πλευρό της τη Διοίκηση της 3ης ΔΥΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε την κατανόηση και συμπαράσταση των πολιτών της Νάουσας και των περικείμενων περιοχών για τις αρρυθμίες στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τις τελευταίες μέρες.

Περαιτέρω διαμηνύεται σε κάθε τόνο πως η παραπάνω προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αδιανόητο να συνδέεται από μειοψηφίες με θεωρίες συνομωσίας που στοχεύουν στην υποβάθμιση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας. Το Νοσοκομείο παρά τα εκάστοτε προβλήματα που αντιμετωπίζει ανθεί, χάριν στο έμψυχο δυναμικό του που επιδεικνύει καθημερινά υπέρμετρο ζήλο.

Ήδη έχουν λάβει χώρα οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις τόσο τακτικού όσο και επικουρικού ιατρικού προσωπικού".