Logo

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020). Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση για τον εξοπλισμό των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων δομών και υποδομών υγείας, καθώς και για την προμήθεια εξοπλισμού για την εξασφάλιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της δημόσιας υγείας γενικότερα, προβλέπεται η προμήθεια οχημάτων (ασθενοφόρων και κινητών μονάδων) από το ΕΚΑΒ για την άμεση παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και για την εξασφάλιση έγκραιρης και ασφαλούς μεταφοράς των πασχόντων στον πιο κατάλληλο και πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό.

«Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί χρέος -και αποδεικνύουμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητά μας- η ενίσχυση των δομών και υποδομών της δημόσιας υγείας. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η δυνατότητα μέσω του νέου ΕΣΠΑ να ενισχύσουμε το στόλο του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία ‘τρέξαμε’ τις διαδικασίες με πολύ γοργούς ρυθμούς και πλέον διαθέτουμε συνολικά κονδύλια 1.030.000 ευρώ, ώστε το ΕΚΑΒ να αποκτήσει καινούργια ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Ο εξοπλισμός, αλλά και τα μέσα του ΕΚΑΒ και των τραυματιοφορέων είναι σε μεγάλο βαθμό απαρχαιωμένα και πενιχρά. Και προσωπικά, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μου έχουν θέσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν τους επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικοί στο έργο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Είχα δεσμευτεί ότι εφόσον μπορέσουμε να βρούμε κονδύλια η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία θα ήταν πρώτη προτεραιότητά μας. Αυτή τη δέσμευση κάνουμε πλέον πράξη, μέσω της διάθεσης χρημάτων από το νέο ΕΣΠΑ για την προμήθεια καινούργιων οχημάτων από το ΕΚΑΒ», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb