Φάκελος υποσπαδίας: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για το παιδί;

Ο υποσπαδίας είναι σχετικά συχνή πάθηση που εμφανίζεται στα αρσενικά μωρά κατά τη γέννηση τους και μάλιστα επηρεάζει 1 στα 300 αγόρια παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η θεραπεία του υποσπαδία είναι όλο και πιο εύκολη υπόθεση και αρκετοί εξειδικευμένοι γιατροί παγκοσμίως, αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά.

Ένας από κορυφαίους του κλάδου, είναι ο δρ Αχμέντ Χαντίτι, καθηγητής χειρουργικής παίδων και πλαστικής χειρουργικής, με υψηλή εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης και μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά από όλο τον κόσμο.

Τι ακριβώς είναι όμως ο υποσπαδίας και πότε πρέπει να γίνει η θεραπεία του; Σε αυτές τις συχνές ερωτήσεις για τους γονείς θα απαντήσουμε στη συνέχεια.

Κατανοώντας την πάθηση

Λέμε ότι ένα παιδί έχει υποσπαδία όταν η ουρήθρα του κατά τη γέννηση είναι ατελώς σχηματισμένη, ή εμφανίζεται στο κάτω μέρος της βαλάνου ή μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο όσχεο. Συγκεκριμένα, όσο πιο μακριά από την φυσιολογική της θέση βρίσκεται η ουρήθρα, τόσο πιο σοβαρή θεωρείται η περίπτωση υποσπαδία. Αυτό όπως είναι κατανοητό, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο ουρογεννητικό σύστημα του μωρού και στην καθημερινότητα του.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς επιπλοκές

Οι επεμβάσεις για τη θεραπεία του υποσπαδία γίνονται από εξειδικευμένους γιατρούς και μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα και εύκολα ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις υποσπαδία, χωρίς επιπλοκές στην μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Ωστόσο η επέμβαση αυτή πρέπει να γίνει κοντά στα πρώτα γενέθλια του μωρού, προκειμένου να είναι σωστά σχηματισμένο το ουρογεννητικό του σύστημα, ώστε να παρέμβει ο γιατρός.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο γιατρό;

Επειδή αυτή η επέμβαση γίνεται σε μικρά παιδιά στον πρώτο χρόνο της ζωής τους, η επιλογή του σωστού χειρουργού είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της. Προτιμήστε έναν γιατρό που να έχει υψηλή εξειδίκευση σε πλαστικές επεμβάσεις και μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις σε παιδιά και φυσικά να γνωρίζει και να εφαρμόζει όλες τις τελευταίες μεθόδους που εμπιστεύονται οι κορυφαίοι γιατροί παγκοσμίως.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υποσπαδία.