Παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ανασφάλιστα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

Υπηρεσίες υγείας θα μπορούν να λαμβάνουν από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας έμποροι που είναι στον ΟΑΕΕ αλλά έχουν απλήρωτες εισφορές ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και είναι ανασφάλιστοι. Αυτό ανακοίνωσαν την Δευτέρα η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και το ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας.

Εξηγώντας το σκεπτικό της συνεργασίας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου σημείωσε: "Ως έμποροι- καταστηματάρχες αλλά και ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και χρονίζουν, με αποτέλεσμα η μόνη....... διέξοδος, ... είναι τα λουκέτα των μικρών μαγαζιών μας. Αυτή η διέξοδος είναι καταστροφική για τον έμπορο που λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών αναγκάζεται να κλείσει το μαγαζί του και ξαφνικά να βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να είναι ανασφάλιστος, λόγω αδυναμίας πληρωμής των εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη περίπτωση το μαγαζί να είναι ανοιχτό, αλλά ο καταστηματάρχης να μην μπορεί να τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. – Και στις δύο περιπτώσεις οι συνάδελφοι μας είναι ανασφάλιστοι όχι γιατί το επιδιώξαν αλλά δυστυχώς γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις.

Σε μια εποχή που όλα φαίνονται να αλλάζουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο παρά ποτέ να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας. Έννοιες και διαχρονικές αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά μετουσιώνονται σε πράξη με την παροχή Πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ανασφάλιστα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, (πρώην και νυν), που στερούνται πλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας γνωρίζοντας την αξιέπαινη και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΑ πρότεινε την συνεργασία και την βοηθεία των αρμοδιών της συγκεκριμένης δομής, ώστε και οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι μας να γίνουν λήπτες των υπηρεσιών , σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας".

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και σε δυο ακόμη δράσεις του συλλόγου. Η πρώτη αφορά την έκδοση ημερολογίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία γίνεται για πρώτη φορά και την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή φίλοι και μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά για την υλοποίηση της ιδέας.

Στις πίσω σελίδες του ημερολογίου είναι γραμμένα τα στοιχεία των μέλων του συλλόγου, τα τηλέφωνα, email, οι διευθύνσεις και φωτογραφίες των μαγαζιών τους. Ανοίγοντας το ημερολόγιο στην δεύτερη σελίδα έχει μπει μια φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση που τιμήθηκαν οι παλιοί έμποροι της Βέροιας που «άνοιξαν» τις πόρτες της αγοράς. Στο οπισθόφυλλο έχει ένα μήνυμα από τους καταναλωτές και ένα από τους εμπόρους και καταλήγει με τα χέρια να πιάνονται σφυχτά σαν τους κρίκους μια αλυσίδας, στέλνοντας το μήνυμα: όλοι μαζί βοηθάμε στην τοπική οικονομία να μείνει όρθια και ζωντανή. Η επιλογή των μηνύματων στηρίζεται στο πλαίσιο της καμπάνιας στήριξης της αγοράς μας.

Επιλέχτηκαν τα συγκεκριμένα χρώματα, διότι είναι τα χρώματα της ΕΣΕΕ.

Τέλος από τη νέα χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος θα αποκτήσει την δική του ιστοσελίδα.