Ενημέρωση στον Άγιο Γεώργιο για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Την Κυριακή 4/12/16 στον πνευματικό κέντρο Αγίου Γεωργίου, στην τελευταία ενημερωτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για το 2016, οι παρευβρισκόμενες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον γυναικολόγο Μπιλδιρή Ιωάννη και τον συνεργάτη του Ιατρό Κυτταρολόγο Μιχούλα Στέλιο, για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας, το τεστ ΠΑΠ και τον εμβολιασμό για τον HPV. Μία νόσος που αφορά όλες τις γυναίκες από την εφηβεία και έπειτα.

Στην ουσία ο ετήσιος έλεγχος σχεδόν μηδενίζει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, μας τόνισε ο κ. Μιχούλας. Μείζονος σημασίας είναι και η θωράκιση της νέας γενιάς με το εμβόλιο για τον HPV. Στο τέλος της εκδήλωσης οι γιατροί απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων των γυναικών κλείνοντας με το μήνυμα "Η πρόσληψη σώζει ζωές".

Με την νέα χρονιά θα προγραμματιστούν νέες ενημερωτικές εκδηλώσεις ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Παπαδίνα Πετρούλα και Ιακωβίδου Ευγενία.