Ενίσχυση του Νεφρολογικού Τμήματος ζητούν οι νεφροπαθείς

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του νομού αναδεικνύει με επιστολή του ο Σύλλογος τους με επιστολή που κοινοποίησε σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στην επιστολή αναφέρει:

"Κατόπιν της επιστολής που μας κοινοποίησε ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Βέροιας κ. Κελεσίδης Απόστολος, την οποία έχετε λάβει και εσείς υπόψιν σας, αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τα εξής:

A) Ενημέρωση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βέροιας
B) Να σας κοινοποιήσουμε τις θέσεις του Συλλόγου μας για τα προκύψαντα ζητήματα, και να σας θέσουμε, αν επιθυμείται, και προσωπική επαφή για να εκθέσουμε εκτενέστερα τα προβλήματα .

Δεν μπορεί σε ένα τμήμα κόσμημα του Νοσοκομείου Βέροιας (το οποίο έχει την δυνατότητα και τους μεταμοσχευμένους να νοσηλεύει, εκτός των αιμοκαθαιρόμενων των τριών μονάδων τεχνητού Νεφρού και τους Περιτοναϊκούς τους όποιους παρακολουθεί ) να επιχειρείται ως χρόνιο πρόβλημα, να υποβαθμίζεται η περίθαλψη των ανωτέρων , αντί να ενισχυθεί. Συμπαραστεκόμαστε στους Νεφροπαθής του Νομού Κατερίνης, αλλά δεν δίνεται δυνατό να θεωρείται ότι η ιατρική κάλυψη ενός ολόκληρου Τμήματος να καλύπτεται από έναν γιατρό , διαφορετικό για κάθε μέρα. Αυτό μάλιστα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ζωή των συνασθενών μας .

Γιαυτό το λόγο εμείς ως Σύλλογος του Νομού Ημαθίας θα παλέψουμε με όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος, για την καλύτερη ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο μας και δεν θα ανεχτούμε καμία περεταίρω υποβάθμιση. Δεν αναφέρουμε περεταίρω, διάφορα προβλήματα, κατανοώντας την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και περιμένουμε τις περεταίρω ενέργειες σας".