Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία διαμαρτύρεται για πρόστιμο

sopsi

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία έστειλε την εξής επιστολή στους βουλευτές Ημαθίας και τον Υπουργό Οικονομικών: "Μετά από πολλές προσπάθειες, όπως ίσως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2014 δημιουργήθηκε ο Σύλλογός μας, με στόχο την πραγμάτωση ενεργειών, δράσεων και παροχή υπηρεσιών, για τις οποίες υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Ελληνική πολιτεία, αλλά ποτέ δεν υλοποίησε.

Ιδιαίτερα στο Νομό μας, που ποτέ δεν υπήρξε ενέργεια ή φορέας για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ψυχικής υγείας !

Εν πάσει περιπτώσει τον Απρίλιο εγκρίθηκε επίσημα και το Καταστατικό του Συλλόγου και αμέσως απευθυνθήκαμε στη ΔΟΥ Βέροιας για την έκδοση ΑΦΜ, ώστε να είμαστε καθόλα, ουσιαστικά και τυπικά, νόμιμοι.

Ενημερωθήκαμε όμως ότι για την έκδοση ΑΦΜ απαιτείται και μισθωτήριο του χώρου που θα στεγαστεί ο Σύλλογος. Προφανώς, μέχρι την έγκριση του Καταστατικού δεν είχαμε εξασφαλίσει ακόμη χώρο, αφού δεν υπήρχαμε ως Σύλλογος !

Ξεκίνησε από τότε ένας αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση στέγης του Συλλόγου μας. Στην αρχή επί δύο μήνες με την πολιτική ηγεσία του Δήμου της Βέροιας, που δυστυχώς πέρα από τις θετικές προθέσεις και προσπάθειες δεν μπόρεσε να εξευρεθεί τέτοιος χώρος. Στη συνέχεια στραφήκαμε στην ενοικίαση κάποιου χώρου, με τα ανύπαρκτα έσοδά μας και κατορθώσαμε να βρούμε έναν προσωρινό χώρο στέγασης, μέχρις ότου βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων μας, για τον οποίο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες της μίσθωσής του και απευθυνθήκαμε πάλι στη ΔΟΥ Βέροιας για την έκδοση του ΑΦΜ.

Εκεί λοιπόν μας ενημερώνουν ότι θα εκδοθεί το ΑΦΜ αλλά και θα βεβαιωθεί πρόστιμο 100 € γιατί λέει έπρεπε μέσα σε ένα μήνα από την έγκριση του Καταστατικού να βρεθεί ο χώρος γιατί μετά έχει πρόστιμο !!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ !

Ρωτάμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών :

- Μας τιμωρεί γιατί προσπαθούμε να υλοποιήσουμε πράγματα για τα οποία είναι αυτοί υπεύθυνοι και αρνούνται να τα κάνουν;

- Δεν είμαστε κερδοσκοπική επιχείρηση κύριοι ! Σύλλογος Οικογενειών & φίλων για κοινωνική προσφορά είμαστε που αντί μας στηρίξετε και να βοηθήσετε, μας πολεμάτε με νομικά και νομοθετικά τερτίπια.

- Μας ρωτάτε πως θα μαζέψουμε τα 100 € του προστίμου ; Ευρώ – ευρώ από τους συμπολίτες μας, που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη λόγω των οικονομικών συνθηκών που εσείς δημιουργήσατε !

- Είναι λογικό το σκεπτικό επιβολής αυτού του προστίμου ; Είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα χώρο στέγασής μας. Αλλά τιμωρούμαστε γιατί αυτό δεν ήταν δυνατό; Και ποιά η «παρανομία» μας ;

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις προσπάθειές μας για τους σκοπούς και στόχους του Συλλόγου μας, με τη δημιουργία Στέγης για τη δημιουργική απασχόληση των ψυχικά ασθενών, την ψυχολογική στήριξη των οικογενειών τους και τις ενέργειες για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας.

Δεν θα γίνουμε Σύλλογος έκδοσης ψηφισμάτων και καταγγελιών. Ο λόγος μας όμως θα είναι δημιουργικός και ενωτικός αλλά ταυτόχρονα διεκδικητικός και καταγγελτικός σε κάθε ενέργεια και πράξη που θα αντιστρατεύεται τους νόμιμους στόχους και σκοπούς που προβλέπονται από το Καταστατικό μας".