Ροχαλητό: Απλές συμβουλές που πρέπει να εφαρμόζονται παράλληλα με την θεραπεία

roxalito

Άκρως εκνευριστικό για αυτόν που το ακούει και άγνωστο για αυτόν που το κάνει! Το ροχαλητό μπορεί να χαλάσει μέχρι και μία σχέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απορρυθμίζει εντελώς τον βραδινό ύπνο του ατόμου που κοιμάται με αυτόν που ροχαλίζει.

Αν είστε από αυτούς που ροχαλίζουν, τότε πιθανότατα ο ωτορινολαρυγγολόγος σας να σας έχει συστήσει κάποια φαρμακευτικη αγωγή ή θεραπεία. Παράλληλα με αυτήν λοιπόν, μπορείτε να ακολουθήσετε και άλλες μικρές και καθημερινές συμβουλές , οι οποίες θα σας επιτρέψουν και εσείς να νιώθετε καλά, αλλά και αυτοί που κοιμούνται δίπλα σας.

1. Προσέξτε το βάρος σας: Είναι σημαντικό να το διατηρείτε σε σταθερά επίπεδα για να μην έχετε ογκώδεις ιστούς στις περιοχές του λαιμού, εμποδίζοντας την φυσιολογική ροή του αέρα.

2. Κοιμηθείτε στο πλάι: Ο ανάσκελος ύπνος ευνοεί το ανοιχτό στόμα, άρα και το ροχαλητό.

3. Μην φάτε πολύ ή καταναλώσετε αλκοόλ πριν τον ύπνο σας: Οι μυς χαλαρώνουν, αλλά και ένα γεμάτο στομάχι μπορεί να εκκρίνει παραπάνω σάλιο, με αποτέλεσμα οι αεραγωγοί της μύτης να φράζουν.

4. Καθαρίστε την μύτη σας πριν τον ύπνο: Με φυσιολογικό ορό ή λαμβάνοντας κάποια αντιισταμινικά φάρμακα καθαρίστε την μύτη σας. Έτσι θα νιώθετε μεγάλη ευφορία.

5. CPAP: Σκεφτείτε το ενδεχόμενο, μήπως χρησιμοποιήσετε την μάσκα cpap. Μπορεί να σας προσφέρει μία ευχάριστη αναπνοή, αφού αποφράσσει τους αεραγωγούς, παρέχοντας θετική πίεση.

6. Οδοντικά δισκάρια: Δοκιμάστε τους δίσκους που εφαρμόζουν στην κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα να μένει μετατοπισμένη από την πάνω. Ιδανική πρόταση και για αυτούς που στον ύπνο τους τρίζουν τα δόντια.

Ενημερωθείτε για τις εξειδικευμένες θεραπείες που μπορούν να σας χορηγηθούν, εδώ