Logo

Παρουσίαση στη Νάουσα του προγράμματος «AgroLabs – AgroFood Innovation Clusters»

Το έργο «AgroLabs – AgroFood Innovation Clusters» (Καινοτομία, Ανάπτυξη και Προστιθέμενη Αξία στον αγροτικό τομέα) υλοποιεί το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαλκανικής – Μεσογειακής συνεργασίας Interreg V - P ‘Balkan - Mediterranean 2014-2020’.

Το έργο αναπτύσσεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία με επικεφαλής εταίρο την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για τη συμμετοχή της χώρας μας έχει προκριθεί ως γεωγραφική περιοχή ένταξης η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στόχευση έργου:
• ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (διατροφικών κ.ά.) καθώς και συγκριτικών - ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
• ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών υποστήριξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων (συσκευασία, τυποποίηση, διακίνηση)
• καταγραφή – αποτύπωση προκλήσεων και προβλημάτων

Συνάντηση παρουσίασης του έργου και ενημέρωσης των ενδιαφερομένων (παραγωγοί, συνεταιριστές, τυποποιητές, συσκευαστές, διακινητές) θα γίνει στη Νάουσα την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς (ΕΡΙΑ) με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb