Logo

Ημερίδα με θέμα "Η Ελλάδα στη νέα εποχή των προσωπικών δεδομένων και της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων" πραγματοποίησε η ΕΕΔΕ στην Βέροια

Ημερίδα στην Βέροια με θέμα: "Η Ελλάδα στη νέα εποχή των προσωπικών δεδομένων και της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων", πραγματοποίησε το Τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με αφορμή την συμπλήρωσε πενήντα χρόνια ευδόκιμης και αποτελεσματικής παρουσίας στο χώρο των Επιχειρήσεων και των Στελεχών της Βορείου Ελλάδος. 

Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της ΕΕΔΕ στην Βέροια, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη.

vlaxogianni

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του τμήματος Απόστολος Αιγυπτιάδης μίλησε για τον ρόλο της ΕΕΔΕ. Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου μάνατζμεντ. Τα Μέλη της υπερβαίνουν τα 3.000 και είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και φυσικά πρόσωπα, ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στο πλαίσιο της ΕΕΔΕ λειτουργούν πέντε Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται το καθένα σε εξειδικευμένες λειτουργίες του management και τέσσερις τομείς που ασχολούνται με γενικότερα θέματα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος:

• το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ),
• το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ),
• το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ),
• το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ)
• το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ),
• o Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ),
• ο Τομέας Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ),
• ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και
• ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ).

Σήμερα η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Απασχολεί 90 περίπου μόνιμους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Έχει εκπαιδεύσει, κατά τη διάρκεια των 54 χρόνων λειτουργίας της, περισσότερα από 500.000 στελέχη, έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 17.500 εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ το Μεταπτυχιακό της πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 26 πόλεις της χώρας και έχει περισσότερους από 4.200 αποφοίτους.

star imerida

Η Στρατηγική και η Δράση της αναπτύσσονται στους ακόλουθους βασικούς πυλώνες:

Την εκπαίδευση: Μεταπτυχιακά προγράμματα, Προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης, Προγράμματα ανωτάτων στελεχών, Ανοικτά εκπαιδευτικά προγράμματα, Ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση και Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Την Ενημέρωση:
Δραστηριότητες Ινστιτούτων & Τομέων,
Εκδηλώσεις/θεσμοί (CEO Summit, Αριστοτέλης, Marketing Matters, Banking Forum, E-Business Innovation Forum, Risk Management Forum),
Βραβεία (Manager of the Year, Quality Leader of the Year, Marketing Excellence Awards, HR Excellence Awards, Corporate Affairs Excellence Awards)
και το μεγαλύτερο Management Portal «ManagementDirect», που παρέχει τη δυνατότητα στα Μέλη μας να έχουν πρόσβαση τόσο σε εξειδικευμένη γνώση, όσο και στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Διοίκησης.

Τη Δικτύωση:
Μνημόνια συνεργασίας με τους ακόλουθους φορείς:
Δίκτυο CSR Hellas, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής, Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών, SBC TV, Quality Net Foundation, Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Λειβαδιάς και Λάρισας, Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, τα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών, Πειραιώς, Φθιώτιδας και Φωκίδας, τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Μεσσηνίας και Ροδόπης καθώς και το Ξενοδοχειακό, τα διμερή επιμελητήρια ΕλληνοΑμερικανικό, ΕλληνοΒρετανικό, ΕλληνοΓερμανικό, ΕλληνοΙταλικό, ΕλληνοΣουηδικό και ΕλληνοΤουρκικό, την Ελληνική Ένωση Factoring, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, τον οργανισμό Future Leaders, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, καθώς και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Διεθνείς Συνεργασίες με τους ακόλουθους φορείς:
European Management Association, European Marketing Confederation, European Foundation for Quality Management, European Organization for Quality, European Foundation for Management Development, Chartered Management Institute, The Chartered Institute of Marketing, The Institute of Sales & Marketing Management, Investors in People International (IIP), SDA Bocconi School of Management, Global Compact, CEC European Managers, τον διεθνή οργανισμό ερευνών The Conference Board, International Association of Innovation Professionals (IAOIP) και Association of Montenegrin Managers.

Τη Δημιουργία εργαλείων και υποδομών:
Πιστοποιήσεις
• Εθνικό πρόγραμμα πιστοποίησης Επιχειρηματικής Αριστείας «Αιέν Αριστεύειν»,
• Επίπεδα επιχειρηματικής αριστείας EFQM,
• Investors in People και
Έρευνες σε διάφορα θέματα του management και των λειτουργιών του

Την Επικοινωνία:
Περιοδικό «Manager», το οποίο διανέμεται δωρεάν στα Μέλη μας,
Εβδομαδιαία Τηλεοπτική Εκπομπή στο οικονομικό κανάλι SBC «Δρόμοι Ανάπτυξης»,
Ηλεκτρονικά Newsletters,
Επιστημονικές & Ενημερωτικές εκδόσεις, δωρεάν αποστολή στα Μέλη μας.

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Erasmus+, EuropeAid, Interreg IV-V, Industrial Relations, LLP (Leonardo da Vinci, Grundtvig), Esprit, Employment Community Initiative (Now, Horizon), Adapt, Info-DC, Tacis, Phare, Equal Rounds I-II, Article-6 και Asia-Invest II, ενώ λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων.

Τις υπηρεσίες Τελικού Δικαιούχου για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, στα οποία η ΕΕΔΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία.

Οι δραστηριότητες της ΕΕΔΕ εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα λειτουργεί περιφερειακά τμήματα στη Μακεδονία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα και στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο. Δραστηριοποιείται επίσης στην Κύπρο μέσω της Κυπριακής Εταιρίας Ανάπτυξης Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΚΕΑΔΕ) που ίδρυσε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου. Με πρωτοβουλία της στην Ελλάδα έχει ιδρυθεί και λειτουργεί η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, ενώ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ALBA. Επίσης, η ΕΕΔΕ συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και στo Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ενώ κατέχει την προεδρία του European Management Association.

Τελικός στόχος της ΕΕΔΕ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους. Παράλληλα στοχεύει στην προσφορά σύγχρονων ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, ενώ προωθεί την έννοια της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

Στην ημερίδα, ο οικονομολόγος Ιωάννης Ρούκας ανέπτυξε το θέμα "Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από την αναδιάρθωση των επιχειρηματικών χρεών", η σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης Αγγελική Πέτσα μίλησε για την ενσωμάτωση του νέου κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα στο επιχειρησιακό περιβάλλον και ο Δημήτρης Ντατσιόπουλος για την εφαρμογή του στην πράξη και τέλος ο Αθανάσιος Ιατρόπουλος παρουσίασε το θέμα "Καινοτομία και επιχειρηματικότητα - εφαρμογή στον αγροτικό τόμεα".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb