Logo

Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2018 στο Βερολίνο

Με θετικά μηνύματα έκλεισε η διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2018 στο Βερολίνο με επαφές, με tour operators, TUI, ThomasCook, Schauinsland-Reisen & Alltours, DerTouristic, που έχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτριος Μάντσιος με τη βοήθεια των στελεχών της Π.Κ.Μ..

Η Ένωση φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Υπουργείου Τουρισμού στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τους Δήμους Βέροιας και Νάουσας.

Υπήρξαν 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Από τις συναντήσεις διαγράφηκε έντονη η επιθυμία για επισκέψεις στους τουριστικούς πόρους της Ημαθίας αλλά πολύ δύσκολο να υπάρξουν πολλές διανυκτερεύσεις από μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά που ζητά ακόμη για τους πελάτες της το δίπολο ήλιος και θάλασσα.

Υπήρξε μεγάλη άλλα όχι έντονη προσέλευση ενδιαφερομένων τις τρεις πρώτες μέρες της έκθεσης που αφορούσε αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ αυξήθηκε κατά πολύ τις δύο επόμενες όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό.

Οι Γερμανοί τουρίστες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη το οποίο αποτυπώθηκε στα στοιχεία της ΈνωσηςΞενοδόχων Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα οποία το 2017 πραγματοποιήθηκαν 81.998 διανυκτερεύσεις Γερμανών αριθμός αυξημένος κατά 24,19% σε σχέση με το 2016 οπότε καταγράφηκαν 66.028 διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ Γερμανίας, η έρευνα των Γερμανών στο διαδίκτυο για ξενοδοχεία στην Ελλάδα το δίμηνο Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018 αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Επίσης, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι Γερμανοί επιμηκύνουν το διάστημα των διακοπών τους μέχρι τον Νοέμβριο. Με βάση τα παραπάνω το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των προέδρων των Ενώσεων Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού στις παραπάνω Περιφερειακές Ενώσεις.

Η Ένωση των Ξενοδόχων Ημαθίας ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο για την φιλοξενία και την παροχή τεχνικής βοήθειας μεσώ των στελεχών της Π.Κ.Μ. καθώς και τους Δημάρχους Βέροιας κ. Κ Βοργιαζίδη και Η.Π. Νάουσας κ Ν. Κουτσογιάννη που με τις προωθητικές ενέργειες τους, συνεπικουρούν στην προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων να χτιστεί ο προορισμός Ημαθία.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb