Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να “στραγγαλίζει” τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας»

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να “στραγγαλίζει” τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Το 2017, επέβαλε νέους φόρους 2,5 δις ευρώ, αλλά τελικά τα φορολογικά έσοδα παρέμειναν στα επίπεδα του 2016. Το μόνο που αυξήθηκε ήταν οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών, οι οποίες ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ, και οι κατασχέσεις σε 1 εκατομμύριο πολίτες.

Και ενώ η πραγματική οικονομία “ασφυκτιά” από την υπερφορολόγηση, η Κυβέρνηση της στερεί και την τελευταία ανάσα ρευστότητας: το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι δαπάνες του Προγράμματος διαμορφώθηκαν 800 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο, στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας, “φρενάροντας” την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση δεν αποπληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, στερώντας “οξυγόνο” από την πραγματική οικονομία. Οφειλές που παραμένουν υψηλότερες από το 2014, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έλαβε 5,5 δις ευρώ από το 3ο Μνημόνιο για την αποπληρωμή τους.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».