proteas

tsakiridis tires

logomageia

markoulis ban

batsara

Drasi me gnosi Ebanner Pliroforiodotis

Περισσότεροι από 650 επισκέπτες βρέθηκαν στην καρδιά του Ξινόμαυρου το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ», συγκεντρώνοντας περισσότερους από 650 οινόφιλους στην καρδιά του Ξινόμαυρου, την όμορφη πόλης της Νάουσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 10 Δεκεμβρίου και φιλοξενήθηκε σε δύο χώρους, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ και το κτίριο ΕΡΙΑ – Χρήστος Λαναράς. Η έναρξη σηματοδοτήθηκε από τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Νάουσας, κ. Νίκου Κουτσογιάννη, και του Προέδρου του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, κ. Γιώργου Φουντούλη.

Η ατζέντα της φετινής εκδήλωσης είχε προετοιμαστεί από τους ίδιους τους οινοποιούς της ζώνης, προσδίδοντας έναν ξεχωριστό τόνο αυθεντικότητας. Μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες των ανθρώπων που εργάζονται για το κρασί της Νάουσας και την ανάδειξη της πολυδύναμης ποικιλίας του Ξινόμαυρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες, ακόμη και με σπάνιες ετικέτες.

Όπως είχαν υποσχεθεί οι οινοποιοί, το εξαιρετικό περιεχόμενο δεν ήταν μόνο μέσα στο ποτήρι, αλλά και σε παρουσιάσεις που έδωσαν τροφή για συζήτηση. Για τη «Νάουσα που ονειρευόμαστε» μίλησαν οι Δρ. Γεώργιος Τσάνταλης και ο Στέλλιος Μπουτάρης θέτοντας το παρόν και το μέλλον της ζώνης μέσα από προσεγγίσεις που συνδύαζαν το ρεαλισμό και το όραμα. Το νέο βιβλίο της Δρ. Σταυρούλας Κουράκου – Δραγώνα «Το Ξινόμαυρο, η οινάμπελος της κεντροδυτικής Μακεδονίας» που εκδίδεται από τις Εκδόσεις του Φοίνικα, παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη και την Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου. Σημαντική και η παρουσία του Dan Fredman, ιδιοκτήτη της εταιρίας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων DFPR με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που μετέφερε τη δική του εμπειρία για τη δυναμική του brand “Ξινόμαυρο Νάουσας» κατά τη διάρκεια μιας «γευσιγνωστικής μάχης» με το Nebbiolo.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της φετινής διοργάνωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με συνεχή πληροφόρηση, τόσο σε επίπεδο ανακοινωσιακό όσο και κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων. Η σημασία των Social Media στην προώθηση του κρασιού ήταν και το θέμα ενός σεμιναρίου που παρουσιάστηκε από την Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager της Οινοποιίας TSANTALI , και τον Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, Communication Manager της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου όλη η πόλη της Νάουσας χτυπούσε στους ρυθμούς της γιορτής του Ξινόμαυρου. Οι ντόπιοι επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας προσέφεραν ειδικές τιμές στους επισκέπτες. Όπως κάθε χρόνο, η Κυριακή 10 Δεκεμβρίου –τελευταία ημέρα της διοργάνωσης- βρήκε τους οινόφιλους να απολαμβάνουν απολαυστικές γευσιγνωσίες και happenings στα Οινοποιεία της ζώνης.

Ο οικοδεσπότης Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας ανανεώνει το ραντεβού με τους οινόφιλους για τον επόμενο Δεκέμβριο, στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2018».

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την γραφίστρια Ηλέκτρα Γεωργιάδου για το υπέροχο υλικό που δημιούργησε.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής.
Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Παράλληλα, δέσμευση του Συνδέσμου είναι η προβολή του μοναδικού δεσμού ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και στην ιστορία της Νάουσας. Καθώς η καλλιέργεια και η οινοποίηση του Ξινόμαυρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Νάουσας από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά της κουλτούρας του Ξινόμαυρου-όπως αντανακλάται μέσα από ήθη και έθιμα που διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα-πρέπει να διασωθεί, να συνεχιστεί και να αποτελέσει έμπνευση μιας ξεχωριστής αφήγησης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΟΥΣΗ
ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ
Δ. ΤΑΡΑΛΑ – ΕΛΙΝΟΣ
ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ
ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ
ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Kalaitzidis2 gif

dyslexia centers

tsiafoulis

kyriazis

spot team

sidiropoulos

studio 69