Γιάγκογλου: Προς λύση το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα

Στο παραχθέν έργο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, που το έκανε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πανελλαδικά, αλλά και σε κάποιες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" για την επόμενη θητεία, εστίασε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Αλεξάνδρεια ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιάγκογλου:

-Ανέπτυξε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών στις επιτυχημένες προσπάθειες διάσωσης της έδρας του κεντρικού Τελωνείου των τριών όμορων Νομών στην Κουλούρα και όχι στη Σκύδρα, αλλά και τη γραφειοκρατία που κράτησε για πολύ καιρό το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Στο τέλος όμως έβγαλε την είδηση, λέγοντας ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου (21 Νοεμβρίου) τονίστηκε ότι το θέμα οδεύει προς λύση και έπεται σύντομα η συνέχισή του, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας για τη φιλοξενία του Τελωνείου.

giagk3

-Αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενσωμάτωσης των προτάσεων του Επιμελητηρίου στο χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο είναι σε τελικό στάδιο η μελέτη στην οποία προτείνεται η μετατροπή της χρήσης του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας από στρατιωτικό σε εμπορευματικό. Καθώς επίσης και σε άλλα κεντροβαρή θέματα που το Επιμελητήριο πρωταγωνίστησε πανελλαδικά (όπως π.χ. η ειδική μελέτη ζωνών χρήσης γης για επαγγελματικά ακίνητα κ.ά.).

-Αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης των Δήμων Βέροιας και Νάουσας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπου το Επιμελητήριο Ημαθίας είναι καθόλα έτοιμο και με ειδικούς χώρους.

-Εστίασε στο μεγάλο αποθεματικό του Επιμελητηρίου που έγινε με νοικοκύρεμα ώστε να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα και πολιτικές εκπαίδευσης στην επόμενη περίοδο.

-Τόνισε ότι στους στόχους του είναι να δώσει αρμοδιότητες και ρόλο στα μέλη του νέου Δ.Σ., ιδίως στα νεότερα, ώστε και οι δράσεις να ενισχυθούν και αποτέλεσμα να επιτύχουν, και μέσω αυτού να πιστέψουν και να αγαπήσουν το Επιμελητήριο, όπως έκανε ο ίδιος.

Βάσει οργανογράμματος δεν μπορούν να γίνουν παραρτήματα σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα

giagkogloy3 alex

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

-Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Αλεξάνδρεια και στη Νάουσα δεν μπορεί να γίνει, διότι χρειάζονται από δύο μόνιμοι υπάλληλοι σε κάθε πόλη, γεγονός που δεν προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, κάτι που έπρεπε όσοι το εξαγγέλλουν να το ξέρουν. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι γνωστό πόσο δύσκολες είναι πια οι προσλήψεις, ακόμη και οι μετατάξεις υπαλλήλων, πόσο μάλλον όταν όλα σύντομα θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει λόγος τέτοιων δαπανών.