"Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια..."

Ο συνδυασμός "Επιχειρηματική Ανανέωση" του Γιώργου Μπίκα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση - απάντηση σε δηλώσεις που εμφανίστηκαν πρόσφατα στα ΜΜΕ σχετικά με το Επιμελητήριο. 

"Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου μας. Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο συνδυασμός μας, η “Επιχειρηματική Ανανέωση”, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, εμπεριστατωμένο, υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο στην πράξη, πρόγραμμα προτάσεων και δράσεων. Το καταρτίσαμε εξετάζοντας αναλυτικά την πλειονότητα των θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρηματίες, ο κόσμος της αγοράς και σε συνδυασμό με την εμπειρία του επικεφαλής της “Επιχειρηματικής Ανανέωσης”, ως ειδικού συνεργάτη του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, από το 2012, σε θέματα ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού, το "χτίσαμε" συλλογικά.

Πρόκειται για πρόγραμμα σύγχρονο, ρεαλιστικό, καινοτόμο, αναπτυξιακό, δημιουργικό από κάθε άποψη και ευελπιστούμε πως με τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των συναδέλφων, θα το υλοποιήσουμε άμεσα, με δράσεις και μέτρα που θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και θα "ανοίξουν" νέους δρόμους για το σήμερα, αλλά και για τη μετά την κρίση εποχή, σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα του νομού μας.

Οι προτάσεις μας, φαίνεται πως ενόχλησαν κάποιους, οι οποίοι φοβούμενοι από την αποκάλυψη της έως σήμερα ανύπαρκτης παρουσίας τους, των περιορισμένων δυνατοτήτων τους και της συνολικής απραξίας τους, ρίχνουν λάσπη -στον ανεμιστήρα φυσικά- προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τα ζητούμενα των επιχειρηματιών όλου του Νομού. Δεν θα ασχοληθούμε παραπέρα.

Το μόνο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι πως θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από μεθόδους του παρελθόντος, να συνειδητοποιήσουν πως οι προσπάθειες που κάνουμε ήταν και θα είναι συλλογικές και όχι σύμφωνα με την πρακτική του "κατόπιν των ενεργειών μου" που αυτοί ακολουθούν (και παραπέμπουν σε άλλες εποχές), να επικεντρωθούν στα ουσιαστικά προβλήματα της αγοράς, χωρίς να θυμίζουν συνεχώς τη λαϊκή ρήση ότι "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Και τέλος, να βοηθήσουν και από κοινού να διασχίσουμε μία ήρεμη και ενωτικής διάθεσης προεκλογική εβδομάδα, με κυρίαρχο προβληματισμό την αναζήτηση λύσεων στα θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που δίνουν δύναμη τον αγώνα μας. Τους προσκαλούμε όλους, να συνεχίσουν να μας στηρίζουν ενεργά και να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου μας.

ΥΓ:
Ας μην μπουν κάποιοι στον κόπο, να υποδείξουν απαντήσεις, διότι δεν θα επανέλθουμε. Εμείς δεν κάνουμε παρασκηνιακή πολιτική, λειτουργούμε φανερά, μας ενδιαφέρει μόνο το Επιμελητήριο και μόνο με αυτό ασχολούμαστε

Συνδυασμός “Επιχειρηματική Ανανέωση”
για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας".