Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ καλεί τα μέλη της (Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις Εργοδοτών) να υποβάλουν προτάσεις (προγράμματα κατάρτισης) έως και 18/09/2017.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ: οι οριζόμενοι από το καταστατικό τους Φορείς Εκπροσώπησης των Εργοδοτών.

Στα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης εργοδοτών του κλάδου τους.

Αναλυτικότερα:

  • εργαζόμενοι που παρακολούθησαν και κατά το παρελθόν παρόμοια προγράμματα κατάρτισης.
  • εργαζόμενοι που δεν συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης
  • νεοεισερχόμενοι για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας.

Στα ανωτέρω πρόγραμμα κατάρτισης δίνεται η δυνατότητα, να συμμετέχουν και εργαζόμενοι (ανεξάρτητοι):

  • των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών ή
  • των οποίων οι εργοδότες δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους ή
  • το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη υπό τον όρο ότι καταβάλλεται γι΄αυτούς η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%)

Οι ανεξάρτητοι θα πρέπει να προσκομίσουν: Αντίγραφο του θεωρημένου από το ΙΚΑ βιβλιάριο ασθένειας τους για το έτος 2017 (διάστημα από 01/03/2017 έως 28/02/2018).

Στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που:

  • επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και είναι μέλη των Φ.Ε.Ε. του κλάδου τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης.
  • καταβάλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2017
    απασχολούν από 1 έως 30 εργαζόμενους.
  • το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν δεν χρηματοδοτείται από άλλο φορέα και δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ.

Τα προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος διάρκειάς τριάντα δύο (32) ωρών και υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας.

Η αμοιβή των καταρτιζομένων είναι πέντε (5) Ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, και αφορά δαπάνες διατροφής και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Βέροιας στο τηλέφωνο & fax: 23310 26740 ή με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στο τηλέφωνο 6972001295.