Logo

Δεν άνοιξαν οι περισσότεροι έμποροι της Βέροιας την Κυριακή

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά της Βέροιας την περασμένη Κυριακή 7 Μαϊου. Οι περισσότεροι έμποροι της πόλης επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κύρηξε η ΕΣΕΕ για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Τσιπουρίδου Πλιάτσικα, «η διαφαινόμενη ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα περιπλέξει αντί να απλοποιήσει τα πράγματα κάνοντας τεράστια ζημιά σε μικρές επιχειρήσεις, εργαζόμενους και οικογένειες. Πρακτικά αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει μοιραία του εμπόρους- καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, ενώ το μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα περάσει στα χέρια των πολυεθνικών και των πολυκαταστήματων.

Επιμένουμε ότι το επιχειρείν δε χρειάζεται χρόνο άλλα χρειάζεται κίνητρα διευκόλυνσης στη φορολογία, στις εισφορές, στη ρευστότητα και ένα γενικότερο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προσελκύει επενδύσεις και θα «επιδοτεί» την μικρομεσσαία επιχείρηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τόσα χρόνια ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας στηρίζεται από την μικρομεσσαία επιχείρηση».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb