Έκοψε την βασιλόπιτα το Επιμελητήριο - Βολές στην κυβέρνηση αλλά και σε τοπικό άρχοντα (φωτογραφίες)

Το Επιμελητήριο Ημαθίας έκοψε το Σάββατο την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Η εκδήλωση ήταν πιο λιτή από πέρσι αφού δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα βραβεύσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, στις ομιλίες όμως είχε ευθείες βολές αλλά και αιχμές που δεν επέτρεψαν σε κανέναν να...πλήξει. Όσο για το φλουρί, βρέθηκε στο κομμάτι του τμήματος εξαγωγών και το παρέλαβε ο Χρήστος Γιαννακάκης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Νίκος Ουσουλτζόγλου εκμυστηρεύτηκε ότι ίσως δεν συνεχίσει στα διοικητικά του Επιμελητηρίου. Μιλώντας για το οικονομικό περιβάλλον, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ότι είναι αρνητικό και εξαιρετικά ασταθές, η φορολογία των επιχειρήσεων αναμένεται μεγαλύτερο το 2017 και η διάλυση της μεσαίας τάξης είναι μια πραγματικότητα.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου ανέφερε ότι η υψηλή φορολογία οδήγησε στην φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας και στο φάσμα της εξαφάνισης τις μικρές επιχειρήσεις. Τόνισε ακόμη ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων είναι ανεπαρκής και χρειάζεται να εξασφαλιστεί άμεσα ρευστότητα, το φορολογικό σύστημα χρειάζεται αναμόρφωση ενώ είναι αναγκαία η στροφή στην παραγωγή και στην σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση.

Σύμφωνα με τον κ. Ουσουλτζόγλου οι επιχειρήσεις πρέπει να αδειοδοτούνται μέσα από τα Επιμελητήρια. Επίσης χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο απεγκλωβισμού από την κρίση. «Οι μεγάλες επενδύσεις δεν θα έρθουν αν πρώτα δεν λειτουργήσουν οι μικρές και μεσαίες επενδύσεις. Για να παραμείνουν ζωντανές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν και άλλες σε υγιή βάση που θα συμπαρασύρουν προς τα εμπρός την ελληνική οικονομία, απαιτείται επένδυση στην γνώση, ενίσχυση της ρευστότητας και δυνατότητα χρηματοδότησης» σχολίασε ο κ. Ουσουλτζόγλου.

Για τα Επιμελητήρια, ο κ. Ουσουλτζόγλου σημείωσε ότι βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, χωρίς έσοδα από υποχρεωτικές συνδρομές και εξαρτημένα αποκλειστικά από το ΓΕΜΗ.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου εξαπέλυσε και βολές εναντίον τοπικού πολιτικού άρχοντα (δεν είπε το όνομά του αλλά όλοι κατάλαβαν ποιον εννοούσε) κατηγορώντας τον ότι υποσκάπτει την προσπάθεια για αξιοποίηση της Κουλούρας.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε μια αναδρομή στις σημαντικές δράσεις της σημερινής διοίκησης, αφού όπως όλα δείχνουν η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία της.

Την κυβέρνηση στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης. Στην ομιλία του τόνισε όλοι μένουμε στις συνέπειες της κρίσης και δεν συζητάμε για τις αιτίες της. «Το χρέος είναι το αποτέλεσμα κι όχι η αιτία της κρίσης. Τα προηγούμενα χρόνια κατέρρευσε το παραγωγικό μας πρότυπο» σχολίασε και τόνισε ότι μόνο αν η Ελλάδα βρει τις αιτίες του προβλήματος θα βγει από την κρίση. Επίσης δήλωσε βέβαιος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι περιμένουμε από στελέχη που συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση, να λύσουν το πρόβλημα. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταστρέφει το σημερινό παραγωγικό μοντέλο χωρίς να έχει κάτι άλλο έτοιμο ενώ επιτέθηκε και στους σημερινούς υπουργούς λέγοντας ότι κανείς τους δεν κάθετε να ακούσει σοβαρά και να υιοθετήσεις τις προτάσεις που καταθέτουν τα Επιμελητήρια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, η δημοτική σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, η δημοτική σύμβουλος Βέροιας Μαρία Παπαϊωάννου, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης κ.α.

{jlex}flickr:72157680491993235{/jlex}