Logo

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ΕΝ. ΚΛΩ

Επίσκεψη του ενδιαφερόμενου επενδυτή στα εργοστάσια της πρώην ΕΝ. ΚΛΩ προγραμματίζεται για τις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες υπήρξε πρόοδος στις διεργασίες μεταξύ του επενδυτή και των πτωχευτικών αρχών και μετά από σχετική συνεννόηση θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα εργοστάσια.

Θα ξεκινήσει έτσι η διαδικασία αποτίμησης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μέσω νέας διαδικασίας η προσφορά. Από τη διαδικασία, είτε αν πλειοδοτήσει ο συγκεκριμένος επενδυτής, είτε άλλος, θα βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι και το ΙΚΑ, που θα εισπράξουν ένα σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων και των οφειλόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει αποδεχτεί το επιχειρησιακό σχέδιο των εργαζομένων που προβλέπει συμμετοχή τους κατά 20 με 25% στο μετοχικό σχήμα, προσλήψεις 336 εργαζομένων σε πρώτο στάδιο και μισθούς 751 ευρώ.

Σημαντική εξέλιξη για την υπόθεση αποτελεί επίσης η μη πραγματοποίηση του πλειστηριασμού που είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Στη διαδικασία δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για εκποίηση βασικού μέρους των εγκαταστάσεων, καθώς ο πλειστηριασμός αφορούσε τα 2 από τα 17 εργοστάσια.

πηγή: www.avgi.gr 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb