Κάλεσμα του ΚΕΠΚΑ Ημαθίας

Από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Ημαθίας - Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, Αγαπητοί Νέοι και Νέες, οι εκλογές τελείωσαν και τα πολιτικά καλά κρατούν με τα κανάλια να κάνουν πολιτική τους και πολίτες να γκρινιάζουν από τον καναπέ και στην καλύτερη περίπτωση από τα καφενεία και τα στέκια.

Οι καταναλωτές, όμως, συνεχίζουν να πλήττονται καθημερινά από: συνεχείς ανατιμήσεις – διατροφικά σκάνδαλα – μεταλλαγμένα – κακή ποιότητα και ασφάλεια προϊόντων –παραπλανητική διαφήμιση – υποβαθμισμένες υπηρεσίες – καταναλωτικά δάνεια και κάρτες – «ψιλά γράμματα» και καταχρηστικούς όρους στα συμβόλαια – ρύπανση του περιβάλλοντος και άλλα.

Ποιος μπορεί να μας βοηθήσει για να βάλουμε «φρένο» στην ασυδοσία, την κερδοσκοπία και την αυθαιρεσία;
Πιστεύουμε πως ο κυριότερος φορέας που μπορεί να αγωνισθεί σ αυτή την κατεύθυνση είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ σε συνεργασία με οποιονδήποτε φορέα, θέλει να συμβάλλει στην προστασία του καταναλωτή.
Όλοι γνωρίζετε ότι είμαστε η μόνη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και οικονομικά συμφέροντα, με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος .
Για την προστασία των καταναλωτών λειτουργεί το Γραφείο Καταναλωτή το οποίο ανάλογα με τη φύση του προβλήματος:

- Παρεμβαίνει στην επιχείρηση ζητώντας της να επιλύσει το πρόβλημα
- Διαμεσολαβεί με σκοπό την επίλυση της διαφοράς με φιλικό διακανονισμό
- Κοινοποιεί το θέμα σε αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες
- Παρέχει νομικές συμβουλές για εξωδικαστική επίλυση του θέματος
- Διαβιβάζει, όταν χρειάζεται, τις αναφορές στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου
- Ενημερώνει τον καταναλωτή για την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Φίλοι καταναλωτές,
Νέοι και νέες,
Σας καλούμε, ακόμη μια φορά, να αγκαλιάσετε το κίνημά μας και απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και νέες της περιοχής ώστε όλοι μαζί με καινούριες ιδέες και προγράμματα να κάνουμε το ΚΕΠΚΑ δυναμικό φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας .

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

Θα μας βρείτε παντού . Στα γραφεία μας στη Νάουσα ( Βενιζέλου 25 – δίπλα στο Στέκι Νεολαίας ), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00 , στο τηλέφωνο 23320-52152 όλη μέρα , στο e-mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στο μπλοκ kepkaima.blogspot.com και στους αγώνες των πολιτών για τα δικαιώματα τους. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ".