Απεργούν οι εφοριακοί υπάλληλοι την Πέμπτη 19 Μαΐου

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ) αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ.

Η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων». Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών . Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας.

Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο νόμου και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας ώστε το Υπουργείο Οικονομικών, η ραχοκοκαλιά του κράτους να μείνει εντός του στενού πυρήνα του κράτους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις , γεγονός που η σημερινή λειτουργία της ημιαυτόνομης ΓΓΔΕ εξασφαλίζει.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΔΟΥ στην συνεδρίασή του της 11.5.2016 αφού εκτίμησε τα δεδομένα, αποφάσισε την προκήρυξη ως αντίδραση στις απαντήσεις που δεν πήραμε μέχρι σήμερα 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 από την πολιτική ηγεσία.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση.
2. Να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων.
3. Ζητάμε την ενοποίηση των υπηρεσιών μας (ΓΓΔΕ – ΣΔΟΕ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών.
4. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων μας.
5. Ζητάμε νομική θωράκιση όλων των υπαλλήλων.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΣΤΗ ΝΙΚΗΣ.