Κυβερνητικό σχέδιο για «πάγωμα» των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο

akinita

"Φρένο" στις απαιτήσεις τη τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων στο ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας βάζει η κυβέρνηση, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπογραμμίζει νωρίτερα, πως "είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας".

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέο «πάγωμα» των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο. Δηλαδή να μην υπάρξει απελευθέρωση από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Ενα αίτημα που θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και η ατζέντα του υπουργείου Δικαιοσύνης με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στο αίτημα της τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων από το 2015 και μετά στο ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας. Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες».

πηγή: www.imerisia.gr