Εθελοντές για το φεστιβάλ ροδάκινου αναζητά ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας

Εν όψει της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας (27-29 Μαΐου 2016) ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας προσκαλεί τα μέλη του και όλους του συμπολίτες που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, να προσέλθουν την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 9 το βράδυ στον όροφο του καφέ «ΣΤΑΡ». "Σας περιμένουμε, όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι για την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας!" αναφέρει η ανακοίνωση. 

Συνοπτικό πρόγραμμα 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

1ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο, 27-28 Μαΐου, ξενοδοχείο “Αιγές”

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο θα καλύψει όλο το φάσμα, από την καλλιέργεια, τη φυτοπροστασία και τη θρέψη της ροδακινιάς, μέχρι την εμπορία και τις εξαγωγές του φρέσκου και μεταποιημένου ροδάκινου. Μεταξύ των εισηγητών περιλαμβάνονται: ο καθηγητής του πολυτεχνείου της Ανκόνα και διευθυντής του δενδροκομικού ινστιτούτου της Ρώμης κ. Davide Neri, ο Ισπανός γεωπόνος με ειδίκευση σε θέματα θρέψης της ροδακινιάς κ. Javier Jovellar, οι καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ.κ. Νάνος, Κωβαίος, Μολασιώτης, Καραογλανίδης και Βασιλακάκης, εκπρόσωποι θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, καθώς και καλεσμένοι από ευρωπαϊκούς ομίλους σούπερ μάρκετ.

Δημιουργικά Εργαστήρια, 28 Μαΐου, Δημόσια Βιβλιοθήκη

Στους φιλόξενους χώρους της βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα το ροδάκινο, την παραγωγή και τη διατροφική του αξία. (Απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

Γιορτή Γαστρονομίας, 29 Μαΐου, πάρκο Εληάς

Την Κυριακή... στήνουμε γιορτή! Στο πάρκο Εληάς στήνεται μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) και μαγειρεύουμε gourmet συνταγές με ροδάκινο. Κοντά μας για να μοιραστεί τις δημιουργικές εμπνεύσεις του, ο καταξιωμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης! Στην εκδήλωση συμμετέχει διατροφολόγος, καθώς και το ΔΙΕΚ Βέροιας με τις γευστικές προτάσεις των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής. Θα σερβίρεται δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμηθούν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στους χώρους του Φεστιβάλ:
Έκθεση Φωτογραφίας «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» με θέμα τα Φεστιβάλ Παραγωγής του ΤΟΒ την περίοδο 1958-1962, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της πόλης.
Μπαζάρ με χειροποίητες δημιουργίες από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αφιερωμένες στο 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας.

Σε cafe-bar της πόλης:
Cocktail nights με δροσερά κοκτέιλ από ροδάκινο και dj parties!
Ετήσιος Χορός Τουριστικού Ομίλου Βέροιας: Κυριακή 29/5, στην Εληά όπως παλιά, με πλούσιο μενού βασισμένο στο ροδάκινο και ζωντανή μουσική, ξαναζούμε το όνειρο του ΤΟΒ.