Πέλλετ: Η Διανομή και η Αποθήκευσή του

Λόγω της κρίσης των τελευταίν ετών, ένα ποσοστό των αγοσταστών καυσίμων έχει στραφεί στην κατανάλλωση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, οι οποίες πέρα από οικονομικές είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το πέλλετ είναι μια τέτοιου είδους μορφή ενέργειας. Τα ξύλινα πέλλετ είναι ένα είδος στερεού καυσίμου και είναι 100% φυσικό προϊόν. Για την ακρίβεια, το ξύλινο πέλλετ είναι, δικαιωματικά, η απάντηση στη ζήτηση για καθαρή και φθηνή ενέργεια, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και βοηθητικό για ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις.

Τα πέλλετ έχουν τη μορφή μικρών κυλίνδρων, με μήκος 25 χιλιοστά και διαμέτρο 5-8 χιλιοστά. Ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζονται είναι με την συμπίεση πριονιδίων και κατάλοιπων υλοτομίας και επεξεργασίας ξυλείας.

Δημιουργούνται με μηχανική κατεργασία, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Τα πέλλετ είναι ευρέως διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο για θέρμανση, σε σόμπες, τζάκια, λέβητες με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, που παρέχουν δυνατότητα αυτονομίας, ρύθμισης θερμοκρασίας και ελέγχου καύσης.

Κατά τη διάρκει των τελευταίων ετών, έχει σημειωθεί μεγάλη άνοδος στα ποσοστά χρήσης πέλλετ για την παραγωγή θέρμανσης, σε όλη την Ευρώπη, λόγω των πολύ υψηλών, πλέον, τιμών των παραδοσιακών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) τα οποία καθιστούν τη βιομάζα το φθηνότερο καύσιμο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Τα πέλλετ συμπεριφέρονται σαν τα υγρά, εξαιτίας του σχήματος, της λείας επιφάνειάς τους και του μικρού τους μεγέθους, κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη μεταφορά τους και την τροφοδοσία του λέβητα.

pellet info2

Θα ήθελα να προσθέσω στο σημείο αυτό, ένα σημαντικό νέο που έχει να κάνει με την ευρύτερη αγορά του πέλλετ. Αυτή η είδηση σχετίζεται με τον τρόπο μεταφοράς και αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ. Αρχικά, οι περισσότεροι χρήστες πετρελαίου γνωρίζουν ότι το πέλλετ είναι ο ιδανικός τρόπος θέρμανσης, αλλά δεν προχωρούν στη χρήση του. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια (παραδείγματως χάριν, ένας φούρνος) τα οποία για την παραγωγή τους είναι αναγκαίο να καταναλλώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες καυσίμου, δεν θα είχε τη δυνατότητα εύκολης χρήσης πέλλετ, διότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κατάλληλος τρόπος διανομής και αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ. Πλέον τα πράγματα στην αγορά του πέλλετ έχουν αλλάξει και το πέλλετ μπορεί να χρησημοποιηθεί όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε εργοστάσια, λόγω ενός καινοτόμου τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης της βιομάζας. Το powerTRUCK είναι ένα φορτηγό μεταφοράς με τουρμπίνα για πέλλετ ξύλου και είναι η καλvideoιας είναι τα πέλλετς (link)φθεμογ'εύτερη και ποιοτικότερη επιλογή για τη μεταφορά πέλλετ, με εγκεκριμένο εμπορικό σύστημα ζύγισης ακριβείας που επιτρέπει την τύπωση απόδειξης για τον πελάτη. Η τουρμπίνα του βυτίου έχει τη δυνατότητα να γεμίσει δεξαμενή πέλλετ η οποία βρίσκεται στα 30μέτρα απόστασης από το βυτίο ή στα 18μέτρα ύψους και έχει ταχύτητα μεταφοράς έως και 4 τόνους ανά ώρα. Για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ έχουν παραχθεί δυο εναλλακτικές, το powerSILO και το powerTANK τα οποία παvideoιας είναι τα πέλλετς (link)φθεμογ'ερέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ και τροφοδότησης πέλλετ μέσω του powerTRUCK. Επίσης πρόβλημα αποτελούσε μέχρι σήμερα και η καθημερινή τροφοδοσία χειρωνακτικά, της δεξαμενής του καυστήρα του πέλλετ. Η λύση είναι η συσκευή powerVACUUM που επιτρέπει την αυτόματη τροφοδοσία του καυστήρα πέλλετ. Λύνει επίσης και το πρόβλημα του χώρου αποθήκευσης, μιας και η δεξαμενή του πέλλετ, από την οποία μεταφέρεται το καύσιμο με το PowerVacuum, μπορεί να βρίσκεται έως και 18 μέτρα μακρυά από τον καυστήρα.

logo powerPELLET

Η powerPELLET βρίσκεται, εδώ και μερικά χρόνια,δίπλα σε ιδιώτες και επιχειρηματίες, προσφέροντας άριστης ποιότητας ξύλινο πέλλετ και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής και πάροχος αυτού του τρόπου διανομής και αποθήκευσης πέλλετ στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της εταιρίας επισκεφθείτε τον ιστότοπό της.