Η ευρωπαϊκή κομπόστα ροδάκινο “Freshcano” στη διεθνή έκθεση Alimentaria 2016

Μέχρι το μακρινό Μεξικό ταξίδεψε η ευρωπαϊκή κομπόστα ροδάκινου στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κομπόστας ροδάκινου σε τρίτες χώρες και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο, το Ιράν και το Μεξικό» που υλοποιεί η ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ ΑΕ με εκτελεστικό οργανισμό της NOVACERT.

Η καμπάνια με τον διακριτικό τίτλο FRESHCANO συμμετείχε στην Alimentaria 2016 (16-18 Μαρτίου 2016, Expo Guadalajara) τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων του Μεξικού και μία εκ των κορυφαίων της Λατινικής Αμερικής. Στην Alimentaria συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 2.500 εκθέτες, με τους εμπορικούς επισκέπτες να ξεπερνούν τις 40.000. Πρόκειται για έκθεση όπου παραδοσιακά δίνεται μεγάλη έμφαση στη σύναψη συμφωνιών με διανομείς και αλυσίδες καταστημάτων.

Η επιχειρηματική αποστολή του FRESHCANO πραγματοποίησε, επίσης, σειρά από B2B επαφές με εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων που δραστηριοποιούνται εκεί. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, καθώς ήδη επισυνάφθηκαν συμφωνίες συνεργασίας με σημαντικές παραγγελίες προϊόντων που θα εξαχθούν τους επόμενους μήνες από την Ημαθία στη Μεξικανική αγορά.

H διείσδυση στο Μεξικό, μια χώρα με πληθυσμό 120 εκατομμύρια κατοίκους και με διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά τροφίμων που υπολογίζεται σε ετήσια αύξηση 4,3%, αποτελεί μοναδική πρόκληση για την ευρωπαϊκή κομπόστα ροδάκινου.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση δράσεων στο Ιράν και την Αίγυπτο, με δειγματοδιανομές σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ.
Μέσω του προγράμματος προώθησης FRESHCANO δίνεται η ευκαιρία στους παραγωγούς και μεταποιητές να διευρύνουν περαιτέρω τις εξαγωγές ανοίγοντας νέες αγορές για τα προϊόντα τους.