Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στα "Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2015" στην Κατερίνη

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης. Υπεύθυνοι για την εκδήλωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-περιφερειακή Ενότητα Κατερίνης.

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

“Τα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας στην Κατερίνη

Μητροπολίτης Κίτρους : Ο κ.κ. Γεώργιος σημείωσε πως η Εκκλησία συμμετέχοντας σε κάθε καλή διοργάνωση φορέων και θεσμικών παραγόντων θέτει στη διάθεση των διοργανωτών τις δομές των συσσιτίων και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων με σκοπό να στηρίξει όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά τη διοργάνωση. «Αποτελεί πεποίθησή μου ότι αποστολή των ιδρυμάτων δεν είναι μόνο φιλανθρωπική, αλλά και έντονα κοινωνική. Ιδιαίτερα στα παιδιά, που μεγαλώνουν μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας, αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας οφείλουμε να είμαστε κοντά με κάθε τρόπο παρέχοντας όλα τα ηθικά, πνευματικά και υλικά μέσα προκειμένου να ονειρευτούν το μέλλον τους και να το ενατενίσουν με θετική διάθεση. Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Δ. Κυριακού: Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη και τον Μητροπολίτη Κίτρους που αγκάλιασαν την πρόταση και τόνισε πως η διοργάνωση της εκδήλωσης τιμά την πόλη, το νομό και το σχολείο. «Πρόκειται για μια εκδήλωση πολύ υψηλού επιπέδου, που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο να παρουσιαστεί το έργο των Μουσικών Σχολείων και να γίνει άνοιγμα προς την κοινωνία. Κάθε σχολείο θα παρουσιάσει ένα μισάωρο πρόγραμμα με ευρωπαϊκή και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Θα έχουμε επίσης τη μεγάλη χαρά και τιμή να είναι μαζί μας ο συντοπίτης μας διευθυντής ορχήστρας Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, ο οποίος στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα προβεί σε μια μικτή ανοιχτή πρόβα και εκτέλεση μουσικού έργου με μαθητές και από τα τέσσερα σχολεία δίνοντας έτσι ένα ευρύτερο στίγμα στη διοργάνωση των “Εορτίων”» επισήμανε ο κ. Κυριακού.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς. «Πιστεύουμε ότι το Μουσικό Σχολείο στην Κατερίνη, όπως και σε όλες τις πόλεις, μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο των τοπικών αρχών για να αναδείξουμε τον πλούτο της δράσης που υπάρχει στην περιοχή και τις δράσεις του ίδιου του σχολείου. Αυτή η συνεργασία μας οπλίζει με πολλή δύναμη και αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι παρά τις δυσκολίες θα μπορέσουμε να λύσουμε τα επιμέρους προβλήματα ώστε να φτάσουμε και στο μεγάλο μας στόχο που είναι το να γίνει ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο, που θα στεγάσει όλες αυτές τις προσπάθειες. Πιστεύω ότι θα είναι μια εκδήλωση που θα δώσει το στίγμα της ποιότητας που υπάρχει στα Μουσικά Σχολεία» κατέληξε ο κ. Κυριακού.

Σκοποί της δράσης

Όσον αφορά στα επιμέρους στοιχεία της εκδήλωσης, η διοργάνωση των «Εορτίων» ανατέθηκε στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το οποίο ορίστηκε ως σχολείο φιλοξενίας – υποδοχής της δράσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Σκοποί της δράσης είναι:

- Η ανάδειξη σε περιφερειακή και πανελλήνια κλίμακα της ιδιαιτερότητας και του ανεκτίμητου παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία.
- Η προβολή της παιδαγωγικής προσφοράς των μουσικών σχολείων στους τομείς της ελληνικής παραδοσιακής ή της βυζαντινής μουσικής αφενός και της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής αφετέρου.
- Η ενίσχυση του πνεύματος και των δράσεων καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων της χώρας.

Συνολικά επί σκηνής θα βρίσκονται περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων, εκ των οποίων οι 70 από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μαθητές.

Τέλος να σημειωθεί πως η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.”