Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις των "Παιδιών της Άνοιξης" (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα την Κυριακή το πρωί παρουσίασα εκπροσώπων των δωρητών, των τοπικών αρχών, των γονέων, των μαθητών και απλών πολιτών, οι νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου «Παιδιά της Άνοιξης» που κατασκευάστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμονας, οποίος στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το έργο αναστάσιμο για την προσπάθεια των ανθρώπων του κέντρου. Ο Μητροπολίτης ως ένδειξη στήριξης έκανε δωρεά στο Κέντρο 2000 ευρώ.

Στον χαιρετισμό του ο Νικόλαος Εμμανουήλ, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κέντρου χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις νέο σπίτι των 64 εφήβων που φιλοξενεί το Κέντρο, έκανε μια ιστορική αναδρομή στο Κέντρο και πρόσθεσε ότι εκτός από την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε και δυο καινούργια λεωφορεία.

Εκ μέρους του Ιδρύματος, χαιρέτησαν οι κ. Ζερβάκης, Ποζυγοπούλου. Ο κ. Ζερβάκης εξέφρασε την χαρά του και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος, «Η τελευταία μας πρωτοβουλία έχει να κάνει με την ανεργία των νέων. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τους νέους στην επόμενη ημέρα. Ψάχνουμε έντιμους και ηθικούς ανθρώπους που προσφέρουν έργο στην τοπική κοινωνία. Όταν τους βρούμε, τα υπόλοιπα για την δωρεά είναι διαδικαστικά. Το αίτημα του συλλόγου αφορούσε δυο λεωφορεία αλλά εμείς νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε το βήμα παραπάνω». Από την πλευρά της η κ. Πολυζογοπούλου σημείωσε: «Οι άνθρωποι του Κέντρου μας δίδαξαν πώς με λίγες εγκαταστάσεις κάνεις μεγάλα πράγματα».

Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, που στεγάζεται στις νέες εγκαταστάσεις τόνισε ότι στο νέο κτίριο τα παιδιά θα μπορούν να περνάνε ευχάριστα, δημιουργικά και αποτελεσματικά τον χρόνο τους.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν και οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και εξήρε την δωρεά του Μητροπολίτη. «Ο Μητροπολίτης είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ας βρεθούμε δίπλα σε μια τέτοια προσπάθεια» είπε ο κ. Γκυρίνης. Ο δήμαρχος Βέροιας σημείωσε: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η συνισταμένη τριών συνιστωσών. Του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, των γονέων – εθελοντών – εκπαιδευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. «Είναι ένας αξιοπρεπής χώρος για τα παιδιά. Οι ευαισθησίες μεγάλων δωρητών είναι βαθιά ριζωμένες στις καρδιές των ελλήνων». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Αηδονόπουλος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης ο οποίος ευχήθηκε κάποτε η πολιτεία να μην μένει στα ευχολόγια και να μπορεί να κάνει ουσιαστικά πράγματα".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος. «Τα ΑμΕΑ έχουν δεξιότητες, είναι ενεργοί πολίτες και άνθρωποι με συναισθήματα. Το κέντρο αυτό είναι μια άνοιξη γι αυτά τα παιδιά» τόνισε η κ. Καρασαρλίδου. «Είναι ένα θαυμάσιο σχολείο, μέσα σε μια εποχή κρίσης. Θα είμαι δίπλα σας» τόνισε ο Γιώργος Ουρσουζίδης και θυμήθηκε προηγούμενη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας. «Πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο πολλών χρόνων. Από την πλευρά της πολιτείας πρέπει να γίνονται περισσότερα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες γι αυτά τα παιδιά» υπογράμμισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου. «Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία ανάμεσα στα Παιδιά της Άνοιξης και το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας. Είχαμε την τύχη να βρεθεί στον δρόμο μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι δίπλα στην Ειδική Αγωγή».

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ιωάννης Βαρδακαστάστης, πρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ. «Τιμούμε την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου. Το αναπηρικό κίνημα ευχαριστεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

{globalflash.gallery 20}