Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου του Ενοποιημένου Δημοτικού Σχολείου Λυκογιάννης – Νικομήδειας

 

Από το Δημοτικό Σχολείο Ν. & Π. Λυκογιάννης, Ν. Νικομήδειας, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015,το Ενοποιημένο σχολείο μας πραγματοποίησε τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Νικομήδειας, παρουσίας γονέων και συγγενών των μαθητών μας. Οι μαθητές απήγγειλαν τα ποιήματά τους, μα την έκπληξη την έκαναν οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης, με τα θεατρικά τους για τη Δέσπω Μπότσαρη και τον Αθανάσιο Διάκο.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την πραγματοποίηση των θεατρικών, στο Δημοτικό Σχολείο Π. Λυκογιάννης, αλλά ο βροχερός καιρός, άλλαξε τα σχέδια με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την πρόεδρο του κοινοτικού Συμβουλίου κ. Σταφυλίδου Χριστίνα, ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου, καθαρός και ζεστός. Ο χώρος εξασφαλίστηκε, οι προσπάθειες των διοργανωτών εντάθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τα τριτάκια μας έβγαλαν το παιδικό υποκριτικό τους ταλέντο, ερμηνεύοντας τέλεια τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα οι καλεσμένοι θεατές να συγκινούνται και να ξεσπούν διαρκώς σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακούς χορούς από τις χορευτικές  ομάδες των μαθητών του σχολείου μας, που συντόνισε ο γυμναστής του σχολείου μας.

Ένα μεγάλο Μπράβο…στους συντονιστές και διοργανωτές αυτής της πολύ όμορφης σχολικής γιορτής, που από το περίσευμα της αγάπης τους γι αυτό που κάνουν, έφτασαν σ’  αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα… το δάσκαλο της Γ΄ τάξης κ. Σταματιάδη Κωνσταντίνο, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και που ακούραστος μας δείχνει το δρόμο της επιτυχίας. Τον κ. Γκαϊτατζή Κοσμά για την άψογη υλικοτεχνική υποδομή και την υποστήριξη που παρείχε. Την κ. Ματλή Βενετία για τα εντυπωσιακά σκηνικά που δημιούργησε. Την κ. Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα για την επικουρική της βοήθεια σε ότι της ζητήθηκε. Την κ. Παπαδίνα Πετρούλα για την παρουσίαση της εκδήλωσης και το γυμναστή του σχολείου μας κ. Τσαουσίδη Θεοδόση, για το υψηλό χορευτικό επίπεδο που κατέκτησαν οι μαθητές μας κάτω από τη δική του καθοδήγηση και επίβλεψη.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το Τοπικό Συμβούλιο και την πρόεδρό του κ. Σταφυλίδου Χριστίνα, για τη ζεστή και καθαρή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, που μας διέθεσε, αλλά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Νικομήδειας για τη βοήθεια που προσέφεραν, για την επιτυχία της εκδήλωσής μας. Πρόθεση της Δ/νσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, είναι κάθε φορά που θα διασφαλίζεται, ο Πολιτιστικός χώρος αυτός, καθαρός και ζεστός, το σχολείο θα ανταποκρίνεται με ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2015, το σχολείο συνόδεψε τη σημαία του στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, όπου λόγω κακοκαιρίας, ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε εντός του ναού από την κ. Φλώρου Αναστασία. Μετά τη δοξολογία, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας, στη Ν. Νικομήδεια, με το συντονισμό του τελετάρχη μας κ. Τζημοράγκα Νικόλαο. Δυστυχώς η συνεχόμενη βροχή δεν επέτρεψε μετά τον Εθνικό Ύμνο και την πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης.”