Σοφιανίδης: "Δεν επαρκούν οι σχολικοί φύλακες για όλα τα σχολεία"

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Βέροιας εξέδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης. Σε αυτήν αναφέρει: Στο Δήμο Βέροιας σήμερα υπάρχουν 45 σχολικά συγκροτήματα εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Βέροιας ενώ οι σχολικοί φύλακες που έχουν απομείνει στο Δήμο είναι μόνο επτά (7), αδυνατώντας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες φύλαξης όλων των σχολικών κτηρίων.

Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε όσοι φύλακες έχουν απομείνει να τοποθετηθούν στα σχολεία εκείνα που έχουν κριθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας ως μεγάλης επικινδυνότητας κατά τις απογευματινές ώρες (2μ.μ.-10μ.μ.) όπου υπάρχει μεγάλη συνάθροιση παιδιών.

Κατά τις πρωινές ώρες, η επιτήρηση των μαθητών γίνεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα 45 σχολεία του Δήμου Βέροιας.

Σχετικές απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου όσο και στον Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου αλλά και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των γονέων στην οποία παραβρέθηκα με δική μου πρωτοβουλία.

Σε περίπτωση που επανέλθουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας και οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η σημερινή Κυβέρνηση, τότε θα στελεχωθούν και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου".