Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας στη Νορβηγία

Αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνάσιου Βέροιας αποτελούμενη από το Διευθυντή του σχολείου Παπαδόπουλο Κων/νο και την καθηγήτρια Σιάπα Χριστίνα υπεύθυνη του προγράμματος Comenius, επισκέφθηκε το Lorenskog Νορβηγίας, μία πόλη δίπλα στην πρωτεύουσα Όσλο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του  Προγράμματος Comenius με τίτλο « ID: EUROPE » και διήρκεσε από 2-6 Μαρτίου. Το Πρόγραμμα υλοποιείται για τη διετία 2013- 2015 και το 5ο Γυμνάσιο είναι το συντονιστικό σχολείο μεταξύ άλλων 5 σχολείων από τη Γερμανία, τη Νορβηγία , τη Σουηδία, την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου: 1) Κρομμύδα Αικατερίνη 2) Μητσιοπούλου Ελευθερία 3) Τσαχουρίδης Γεώργιος 4) Φωτόπουλος Αθανάσιος. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τους ξένους συμμαθητές και τις οικογένειές τους, στα πλαίσια ανταποδοτικής φιλοξενίας που έτυχαν το Δεκέμβριο του 2013 στη Βέροια.

Η αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνασίου Βέροιας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη λειτουργία του Νορβηγικού σχολείου, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε και επισκέφθηκε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς και χώρους με πολιτιστική και ιστορική σημασία. Τέλος όλοι οι μαθητές προώθησαν τις εργασίες του Προγράμματος, ενώ ανανέωσαν την επόμενη συνάντησή τους που θα είναι και η τελευταία στο Τσεσμέ της Τουρκίας.