Το 14ο Δημοτικό Σχολείου Βέροιας στο Ειδικό Σχολείο

14o eidiko

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 14ου Δ.Σ. Βέροιας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους Κυριάκου Αθανασιάδη, Χρυστάλλας Χατζηστυλλή, Γεωργίας Τριανταφυλλίδου και Μαρίας Σιδηροπούλου επισκέφτηκαν το Ειδικό Σχολείο Βέροιας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος που υλοποιείται με τίτλο: «Ούτε καλύτερος , ούτε χειρότερος απλά διαφορετικός».

Ο Διευθυντής του σχολείου υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους πολύ όμορφους χώρους του σχολείου, όπου έμαθαν από τον αντίστοιχο υπεύθυνο τη χρήση και τη σπουδαιότητα της κάθε αίθουσας. Στο διάλειμμα γνωρίστηκαν καλύτερα με τους ξενιστές μαθητές κι έπαιξαν μαζί τους. Τέλος προσέγγισαν το θέμα της διαφορετικότητας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Σ' αυτή την επίσκεψη οι μαθητές είδαν κι έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Προβληματίστηκαν πολύ και υποσχέθηκαν πως όσο περνάει από το χέρι τους θα δείχνουν κατανόηση και σεβασμό στο διαφορετικό ώστε να αλλάξουν οι προκαταλήψεις και τα υπάρχοντα στερεότυπα στην κοινωνία μας.

"Ευχαριστούμε πολύ το Διευθυντή , το προσωπικό και τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου για την πολύ ζεστή φιλοξενία και για όλα όσα μοιράστηκαν με τους μαθητές μας με μεγάλη προθυμία και ευγένεια" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

14o karaiosif

Στο πλαίσιο του ίδιου σχολικού προγράμματος την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 επισκέφτηκε το σχολείο ο καθηγητής Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ. Ο κ. Καραϊωσήφ μίλησε στους μαθητές της Δ΄ τάξης για τον προσαρμοσμένο αθλητισμό και παρουσίασε το ποδόσφαιρο τυφλών και το Goalball με μάσκες και αυτοσχέδια μπάλα την οποία ετοίμασαν με τους εκπαιδευτικούς τους κα Χρυστάλλα Χατζηστυλλή (εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής) και Κυριάκο Αθανασιάδη.

"Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Καραϊωσήφ που ανταποκρίθηκε άμεσα και με πολύ προθυμία στην πρόσκλησή μας παρά τις πολλές του υποχρεώσεις . Οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του καθώς και η αγάπη του για τη δουλειά του κάνουν τις παρουσιάσεις του πολύ ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές" αναφέρει το σχολείο.