Επίσκεψη μαθητών του Ενοποιημένου Δημοτικού Σχολείου Λυκογιάννης στον ‘Τρελαντώνη’ και το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

 

Από το Ολοήμερο Ενοποιημένο Δημοτικό Σχολείο Π. & Ν. Λυκογιάννης, Ν. Νικομήδειας, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 ήταν μια υπέροχη ημέρα και με καλό καιρό ευτυχώς χωρίς βροχή. Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Χώρο Τεχνών στη Βέροια, για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης», από την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης, που ήταν στην πόλη για δύο ημέρες. Η παράσταση ήταν πολύ καλή και οι μικροί μαθητές το απόλαυσαν. Σκηνικά, κουστούμια κι ερμηνείες από ηθοποιούς εξαιρετικά.

Στη συνέχεια οι τάξεις του σχολείου μας κινήθηκαν προσεχτικά με τα πόδια, μέσα από δρόμους και πεζόδρομους και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ωρολογίου στο όμορφο αρχοντικό, πίσω από το πρώην Δικαστικό Μέγαρο, που φιλοξενεί το Μουσείο Αρμάνικης Μουσικής και το Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων της Βέροιας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τούσικος Αντώνης, μίλησε σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, για το σκοπό και τη δράση του Συλλόγου και μας ξενάγησε στους πολύ ωραίους χώρους του αρχοντικού, που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας και τον πρόεδρό της για τη φιλοξενία και την ενημέρωση… και ευελπιστούμε την επόμενη φορά που θα τους επισκεφτούμε να δοκιμάσουμε και τη νηστίσιμη πίτα με διάφορα χόρτα «τη μάτσινα», που τόσο μας την παίνεψαν.”