Εκπαιδευτική εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας στο Κ.Π.Ε. Αράχθου Άρτας

Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας και οι συνοδοί καθηγητές Θυμιοπούλου Χριστίνα, Ασικίδης Μιχάλης και Καραγιάννη Φράγκα από τη διήμερη επίσκεψη στην Άρτα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από το Κ.Π.Ε. Αράχθου και παρακολούθησαν το διήμερο πρόγραμμα του.

Μετά από μια σύντομη στάση στο Μέτσοβο, όπου απόλαυσαν τα χιονισμένα τοπία, έφτασαν στις εκβολές του Άραχθου ποταμού στον Αμβρακικό κόλπο όπου βρίσκεται το Κ.Π.Ε.. Με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Αράχθου περπάτησαν μέχρι το Φάρο της Κόπραινας και για πολλή ώρα με τη βοήθεια ενός τηλεσκόπιου παρατηρούσαν τα πουλιά της λιμνοθάλασσας (φλαμίγκο, αργυροπελεκάνους, κ.α.). Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για την περιοχή και την ιστορία της, την χλωρίδα και την πανίδα της. Η ενημέρωση της πρώτης μέρας τελείωσε αργά το βράδυ με την αξιολόγηση του προγράμματος.

Την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί, με τη συνοδεία καθηγητών του  Κ.Π.Ε. επισκέφθηκαν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και το φράγμα του Πουρναρίου του ποταμού Άραχθου, λίγο έξω από την Άρτα. Από τους υπαλλήλους πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των φραγμάτων και αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της πατρίδας μας και αμέσως μετά επισκέφθηκαν το γνωστό από τη λαϊκή μας παράδοση γεφύρι της Άρτας, το εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Παρηγορήτριας του 13ου αιώνα. Σε όλα τα παραπάνω παρακολούθησαν με αμείωτη προσοχή τις ξεναγήσεις των υπευθύνων.

Μετά το τέλος του πολύωρου προγράμματος ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στη λίμνη των Ιωαννίνων και επέστρεψαν γεμάτοι νέες εμπειρίες.