Στην Κωνσταντινούπολη η Περιβαλλοντική ομάδα του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας

 

Από το Φιλίππειο 1ο Γυμνάσιο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Οι  μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας  στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα «Παλιά Εκπαιδευτήρια της Βέροιας στο Σήμερα» συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Oικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τη συνεργασία του  Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Καρατάσου και της κας. Μιχελάκη υπευθύνου του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Τα Εκπαιδευτήρια του Ελληνισμού – Τα Ελληνικά Γράμματα στα Σχολεία της Οικουμένης».  Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Ζωγράφειο Λύκειο  της Κωνσταντινούπολης.   Την παρακολούθησαν Διευθυντές Δευτεροβάθμιας  και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί  από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η  ομάδα μας παρουσίασε το πρόγραμμα της  και γνωστοποίησε   την ιστορία της περιοχής  μας  μέσα από τα εκπαιδευτήριά της:  τη Σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα, το Γυμνασιαρχικό Νόμο,  την ιστορία της  ίδρυσης του Ημιγυμνασίου (1ουΔημοτικού), του Μελέτειου -2ου  Δημοτικού και του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Η παρουσία των μαθητών  του σχολείου μας και η άψογη εμφάνισή τους εντυπωσίασε, συγκίνησε  και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.  Στη συνέχεια ακολούθησε  περιήγηση και ξενάγηση στην Πόλη. Η Αγία Σοφία, ο Ιππόδρομος, η Κιστέρνα, η Ζωοδόχος Πηγή, Η Παναγία των Βλαχερνών, η Παμμακάριστος, η μονή της Χώρας, η Παναγιά η Μουχλιώτισσα είναι   κάποια από τα μέρη τα οποία επισκέφτηκε η ομάδα.  

Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο Διευθυντής του σχολείου  κ. Κατράνας Ν., συντονίστρια   του προγράμματος η κα. Κόγια Α. και συνεργάτες – συνοδοί καθηγητές η κα. Αντωνίου Φ. και ο κ. Μητρούλας Λ.  Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν επίσης η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κα. Σκεντερίδου Νόπη και πολλοί εκπαιδευτικοί της πόλης μας.

Ευχαριστούμε  θερμά τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και τους αντιδημάρχους Παιδείας κ. Σοφιανίδη  Γ. και Τουρισμού κ. Λυκοστράτη Β. για την προσφορά βιβλίων σχετικών με την ιστορία της Βέροιας που δωρίσαμε στους διοργανωτές της ημερίδας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την προσφορά του από τοπικά προϊόντα της περιοχής μας για τους  συμμετέχοντες και τους μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου, την κα. Γαϊτάνου πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής  Επιτροπής   του Δήμου  για τη βοήθεια και τη συνδρομή της, την εταιρεία Panini που πρόσφερε κρουασάν για όλη την Ομάδα και τα αρτοποιεία Κόγιας που προσέφεραν εδέσματα για ευχάριστη διαδρομή.”