ΕΛΜΕ Ημαθίας: Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ

aithoysa

H ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την καθυστέρηση στη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η καθυστέρηση στην πληρωμή τους έχει αγγίξει ήδη τις δύο εβδομάδες.

"Το σχετικό κονδύλι για τους ΕΣΠΑ αναμένει την έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν θα διανεμηθεί σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων (αναπληρωτές μέσω κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, αναπληρωτές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εργαζόμενοι στην εκπαίδευση μέσω κοινωφελών προγραμμάτων) είναι όμηροι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που καθιερώθηκαν. Ως «όμηροι» είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους για εργασία που ήδη έχουν παράσχει.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας απαιτεί την άμεση πληρωμή τους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο γι' αυτούς τους συναδέλφους μας, που ζουν μακριά από τα σπίτια τους, με χαμηλούς μισθούς, προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να κινηθεί προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης άμεσης πληρωμής των συναδέλφων αυτών" αναφέρει η ΕΛΜΕ.