Εκπαιδευτική επίσκεψη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

 

Από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την Πέμπτη 5-3-2015, οι μαθητές των  Β’ και Γ’ τάξεων του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Εκεί σ' ένα όμορφο, παραδοσιακό κτίριο, με πολύ μεράκι και κόπο άνθρωποι των γραμμάτων από τη γειτονική μας πόλη της Κοζάνης, συνέλεξαν και παρουσιάζουν ένα πλήθος εκθεμάτων.

Το Μουσείο διαθέτει και τμήμα φυσικής ιστορίας με πολλά εκθέματα ζώων σε προθήκες που περιγράφουν το φυσικό τους περιβάλλον και υπήρξε πόλος έλξης και θαυμασμού από τους μαθητές  μας. Ακόμη υπάρχει ιστορική έκθεση, με εκθέματα που διηγούνται την ιστορική διαδρομή της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στα εκθέματα της λαογραφικής έκθεσης, εκτός από τα οικιακά σκεύη και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας, παρουσιάζονται με όμορφο τρόπο τα επαγγέλματα που υπήρχαν παλιότερα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες καθώς και τα δωμάτια που είχαν τα παλιά αρχοντικά με όλα τα χρηστικά τους αντικείμενα. 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους ανθρώπους του μουσείου για τη σημαντική δουλειά που έκαναν και να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τους.”