ΕΛΜΕ: "Να ακυρωθούν τα αναλυτικά προγράμματα"

aithousa sxoliou

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) μέσα από τα συμβούλια, ενώσεις και ομοσπονδίες τους, είχαν αναδείξει τον παραλογισμό των αναλυτικών προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ζητώντας τη σημαντική μείωση της διδακτέας ύλης, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε να κινηθεί σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Έτσι λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές ο κ. Λοβέρδος υπέγραψε τα αναλυτικά προγράμματα για το «Νέο Λύκειο». Αναλυτικά προγράμματα πλήρως στοιχισμένα στον ταξικό χαρακτήρα του «Νέου Σχολείου» με χωρίς λογική αναδιαρθρώσεις στην ανά τάξη διδασκόμενη ύλη, αλλά και με προσθήκη ύλης από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αντί η (προηγούμενη) ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην αυτονόητη μείωση της διδασκόμενης ύλης με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, συνεχίζει να φορτώνει τους μαθητές με πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητές και λόγω του όγκου, αλλά και της (λόγω ηλικίας) ικανότητας αφομοίωσης και επεξεργασίας από τους μαθητές.

Και ενώ μετά από τις διακηρύξεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας θα περίμενε κανείς να αποσυρθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και να τεθεί εκ νέου το θέμα προς συζήτηση, βλέπουμε σχολικούς συμβούλους να καλούν συναδέλφους σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τα συγκεκριμένα αναλυτικά προγράμματα, σαν να μην συνέβη τίποτα!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει άμεσα τα συγκεκριμένα αναλυτικά προγράμματα και να προχωρήσει στη σύνταξη νέων, με παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια".