ΕΛΜΕ: "Αποκατάσταση των ζημιών στο σχολείο Μελίκης για να καταστεί απόλυτα ασφαλές"

meliki skepi

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σήμερα, εννέα ημέρες μετά την πτώση της στέγης στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελίκης, οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Η επιστροφή στις αίθουσες του σχολείου φαντάζει ως ενδεδειγμένη λύση μιας και δεν υπάρχουν στην περιοχή σχολικά συγκροτήματα ικανά να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Παρόλα αυτά το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει βρει τη λύση του, αλλά αντίθετα έχει δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Έτσι δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το περιστατικό αυτό συνέβαινε σε ώρα λειτουργίας του σχολείου. Πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Αυτή τη στιγμή επείγει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε το σχολείο να καταστεί απόλυτα ασφαλές. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στο σχολείο. Πρέπει να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία του νομού μας, όσον αφορά την καταλληλότητα των υποδομών τους. Καμιά ολιγωρία δεν είναι δικαιολογημένη.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρούμε δεδομένο, ότι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών μας πρέπει να είναι εξασφαλισμένη".